Uspešno završen još jedan 53. Fedras, festival dramskih amatera scena Srbije u Malom Crniću

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Malo Crniće ...Spuštanjem zavese na poslednjoj pozorišnoj predstavi Festivala dramskih amatera scena Srbije , zavšen je 53. ovogodišnji Fedras. Opština Malo Crniće , proteklih sedam dana bila je u znaku pozorišne umetnosti i publika je uživala u 11 predstava od kojih je 8 bilo u takmičarskoj konkurenciji, dve dečije i jedna profesionalna.

Dramski umetnik , selektor festivala Fedras , Aleksandar Dunić, odabrao je najbolje kada je pozorišni amaterizam u ovom momentu u Srbiji u pitanju i kako je istakao, iz godine u godinu sve više se oseća angažovanje ljudi u jednoj maloj sredini , trudi i zalaganje da se kontinuitet trajanja ovako jednog Festivala koji traje više od pola veka, ne prekine.

,, Publika je imala i ove godine šta da vidi . Izašla je sa još jednim novim iskustvom, lepim i dragocenim . Bilo je lepo čuti pametnih recenica, lepih misli , dubokih emocija , velikih egzaltacija , svega što jedno pozorište čini zanimljivim , živim, aktuelnim , koje nema ideju samo da zabavi nego i da edukuje. To je postignuto i ovogodišnjim Fedsrasom, naveo je selektor Dunić.

Publika je uživala i u profesionalnoj predstavi ,,Noć Bogova,, u režiji Marka Manojlovića , za koju je tekst napisao Miro Gavran . A svoja glumačka umeća pokazali su Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

Predstava je odigrana u čast pobednika ovogodišnjeg Fedrasa, čiju je titulu ove godine ponelo pozorište Studi Glume, Teatar 011 , iz Beograda sa predstavom ,,Let iznad kukavičjeg gnezda,,.

(Milica Ristić)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA