Mali princ poziva Beograd na izuzetnu avanturu

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Adaptacija klasične francuske novele Mali princ (Le Petit Prince) koja oduzima dah biće predstavljena u beogradskom Sava Centru, od 20. do 22. februara 2025. godine, u svojoj ekskluzivnoj premijeri povodom 80. rođendana knjige.

Mali princ je inovativni pozorišni spektakl koji se odvija uživo na sceni i dolazi u Plavu dvoranu Sava Centra nakon rasprodate sezone u Parizu, Dubaiju, Sidneju, Budimpešti, Pragu i poslednje uspešne sezone na Brodveju u Njujorku.

Izuzetno impresivna, veličanstvena predstava zasnovana na mnogima omiljenoj dečjoj knjizi Antoana de Sent Egziperija (edicija Galimard iz 1945. godine), oživljava kosmički svet avijatičara izgubljenog u pustinji koji susreće Malog princa koji je leteo sa jedne planete na drugu u potrazi za ovcom. Sveprisutni pripovedač prati Malog princa na njegovom putovanju dok upoznaje mnoge veličanstvene likove koji harmonično komuniciraju kroz ples, gestove i pokrete.

Predstava Mali princ Foto: Promo/ VIKI VUCHEVA

[Le Figaro, Francuska] kaže: "Combines choreography, aerial and terrestrial acrobatics, and new technologies in a dreamlike and poetic universe. A leap into a magical childhood."

Nakon 80 godina od objavljivanja, Mali princ Antoana de Sent Egziperija ostaje jedna od najprodavanijih i najprevođenijih knjiga ikada. Prevedena na preko 593 jezika i dijalekata, prodata je u oko 200 miliona primeraka širom sveta.

Predstava Mali princ Foto: Promo/ VIKI VUCHEVA

Nagrađivani kreativni tim za Malog princa predvodi rediteljka i koreografkinja En Turnije, uz adaptaciju i korežiju Krisa Murona, uz originalnu muziku Terija Truka, asistenta koreografije Noeli Bordeleta, video dizajn Mari Jumelin-a, kostimografiju Pegi Hauset, dizajn osvetljenja Stefana Friča, dizajn zvuka Tristana Viskologisa, video projekcije Etinea Baušarta-a, frizura i šminka Karmen Arbues Miro i rekviziti Aurelija Gandilhona.

Rediteljka En Turnije je rekla:

-Oduševljeni smo što naša kompanija nastavlja svetsko putovanje Malog princa do Beograda. Na svom putovanju, Mali princ deli poruku čovečanstva sa mnogim različitim ljudima i kulturama sa kojima se susreće. Presrećni smo što donosimo njegovu priča o prijateljstvu, usamljenosti, ljubavi i brizi za druge i našu Planetu!

Predstava Mali princ Foto: Promo/ VIKI VUCHEVA

Doživite plejadu upečatljivih likova i živopisnih kostima. Uskočite u pravi univerzum plesa, muzike, projekcija i akrobacija. Uronite u jedinstvenu i inovativnu međunarodnu scensku produkciju koja će zarobiti vaše srce i probuditi maštu. Uz ovu prelepu adaptaciju vanvremenskog klasika svi će se vratiti u detinjstvo!

Karte su od danas u prodaji na tickets.rs.i www.ddtickets.rs.

Predstava Mali princ Foto: Promo/ VIKI VUCHEVA

Obezbedite svoje mesto na vreme i uživajte u nezaboravnom spektaklu u produkciji Broadway Entertaiment Grupe koja će vas ostaviti bez daha!

Više informacija na: https://www.thelittleprincetour.com/serbia

(Telegraf.rs/PR)

Video: Sukobili se čopor vukova i divlja svinja: Nestvarna borba zveri u divljini planine Jadovnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA