Bojana Karajović: Pozorište Duško Radović sprema spektakl "Ostrvo sa blagom"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je direktorka Bojana Karajović koja je o obeležavanju u oktobru 75 godina Malog pozorišta "Duško Radović".

"Prva publika 'Radovića' sada su bake i deke koji dovode svoje unuke kod nas u pozorište. Planirali smo da ovaj mesec ceo napravimo tako da svim našim ciljnim grupama obezbedimo ponešto", navela je Karajović.

Prema njenim rečima, pozorište će imati "čak tri premijere u toku oktobra", od kojih su "Nežne sile kosmičke" "specifična pozorišna forma namenjena bebama do 24 meseca".

Karajović je istakla da predstava čija je premijera 4. oktobra, "može da se izvodi za decu koja imaju određene smetnje u razvoju".

"Pozivamo gledaoce, roditelje s jedne strane, a s druge strane udruženja koje se bave decom koja imaju određene smetnje u razvoju, da nam se jave. Predstave koje igramo za decu sa smetnjama u razvoju su potpuno besplatne", rekla je Karajović.

Prema njenim rečima, 10. oktobra je premijera "lepe predstave za publiku od 12 do 18 godina" "Sjaj zvezda na plafonu", koja "tretira problem gubitka roditelja, a opet i prolaska kroz adolescenske probleme",

Karajović je najavila da je za dan pozorišta 23. oktobra predviđena premijera spektakla ""Ostrvo sa blagom" Nebojše Bradića, koji je poslednji put režirao u "Radoviću" pre petnaestak godina.

"Imperativ u pregovorima sa Bradićem je bio da odaberemo produkciju koja će publici pokazati koje su sve moći glumačkog ansambla i scene pozorišta 'Duško Radović'", istakla je Karajović.

Prema njenim rečima, povodom 75. rođendana pozorišta biće priređena i potraga za blagom po parku Tašmajdan sa umetničkim udruženjem Cirkusfera.

Karajović je napomenula da je "neminovno da će u narednim godinama doći do smene generacije" u "Dušku Radoviću", odnosno "kolega koji su čitav svoj život dali deci i igranju za dece, koja je vrlo specifična i drugačija".

"To je surova publika. Odmah odrede šta je dobro i šta nije. Ukoliko napravite program koji ne drži pažnju, to nem dugačak život", istakla je Karajović.

Prema njenim rečima, način rada Malog pozorišta "Duško Radović" navodi ih da moraju osvežiti ansambl i dovesti mlade ljude, i u narednom periodu će imati audicije za nove glumce i glumice.

Karajović je podsetila da se na audiciju za "Sjaj zvezda na plafonu" za nekoliko dana prijavilo preko sto glumica, što je "pokazatelj koliko je mladih ljudi željno posla u pozorištu"

"I to su bile zaista veoma kvalitetne umetnice. To nas je navelo da od namere da angažujemo jednu, na kraju smo angažovali pet", rekla je Karajović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Miloš Biković o filmu "Bauk": Uloga Savinog oca je metaforična

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA