Uzbudljiv start nove sezone u Šabačkom pozorištu, na sceni Jonesko, Domanović i Kovačević

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iz Šabačkog pozorišta su obradovali poklonike teatra najavom početka nove sezone 12. oktobra i premijerom predstave "Marko Kraljević po drugi put među Srbima" tri dana kasnije.

- Jesenju sezonu otvarićemo velikim jubilejem predstave Ćelava pevačica u režiji Nikite Milivojevića, koja je premijeru imala davne 1994. godine. Traje punih 30 godina i veoma smo ponosni na tu činjenicu - rekla je Aleksandra Delić, v.d. direktorka Šabačkog pozorišta.

"Ćelava pevačica" Ežena Joneska je kultna predstava pozorišta u Šapcu koja je u godini kada je premijerno izvedena uvrštena među pet najboljih predstava profesionalnih pozorišta u Srbiji. Pored mnogobrojnih nagrada za glumačka ostvarenja, režiju i predstavu u celini na domaćim festivalima, nagrađena je na Svetskom festivalu Joneska. Šabačkoj publici je naročito prirasla za srce, pa je za tri decenije stekla veliki broj fanova i stalnih gledalaca koji ne propuštaju novo izvođenje.

Kultura - na sceni Jonesko, Domanovic i Kovacevic Foto: Šabačko pozorište

Nova predstava "Marko Kraljević po drugi put među Srbima", po tekstu Radoja Domanovića u režiji Mie Knežević premijerno će biti izvedena 15. oktobra, a reprize su 18. i 29. oktobra.

U predstavi igraju: Strahinja Barović, Slobodan Petranović Šarac, Ljubiša Barović, Kristina Karić, Aneta Tomašević, Jovana Omerović, Deana Kostić i Dušan Simić.

- Na repertoaru u oktobru je i predstava našeg Šapčanina Dušana Kovačevića Lari Tompson, tragedija jedne mladosti, u režiji Stevana Bodrože, koja je premijerno izvedena ovog proleća. Našim sugrađanima smo pripremili i dva iznenađenja. To su gostovanje Nikole Đurička sa stend-ap predstavom Šoubiz i četvorodnevna revija predstava za decu krajem meseca - dodala je direktorka Delić.

Kultura - na sceni Jonesko, Domanovic i Kovacevic Foto: Šabačko pozorište

Najavljeno je i da će beogradska publika 4. oktobra imati priliku da na sceni Narodnog pozorišta vidi šabačku "Gospođu ministarku".

(Telegraf.rs)

Video: U Čačku otvoren Trg Nadeže Petrović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA