Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Nova postavka komada Jovana Sterije Popovića, predstava "Pokondirena tikva” premijerno je izvedena na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorištu u Beogradu.

U čuvenoj Sterijinoj komediji karaktera glavnu ulogu Feme vešto je iznela Nataša Ninković, a gledaoci su nagradili aplauzima i ostale glumce u podeli, Ivu Milanović, Slobodana Beštića, Ivanu Šćepanović, Aleksandra Vučkovića, Senu Đorović, Aleksandra Đuricu i Dragana Sekulića.

Video: Premijerno izvedena nova Pokondirena tikva u Narodnom pozorištu

Ninković je izuzetno uverljivo predstavila "Femino ludilo", koje prema najavi rediteljke Ive Milošević predstava pokušava da sagleda, kao i "hrabru i sumanutu težnju individue da dosegne neki lepši i bolji vid egzistencije od onog koji joj je nametnut".

Premijera je pokazala da nova "Pokondirena tikva" nije "naivno ironičan bidermajersko prosvetiteljski komad o našoj prošlosti", već je predstava ispunila cilj Milošević da bude "tragikomičan pogled na kontinuitet duha palanke u Srbiji.“

Dramaturg predstave je Molina Udovički Fotez, scenograf Gorčin Stojanović, kostimograf Boris Čakširan, a kompozitor Vladimir Pejković, dok Ljiljana Mrkić Popović potpisuje scenski govor.

Publika je dugim aplauzom nagradila protagoniste predstave.

Osma dramska postavka u Narodnom pozorištu "Pokondirene tikve", Sterijinog komada iz 1838. godine, ponovo je na repertoaru 21. septembra i 1. oktobra, a izvođenja su rasprodata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ivan Bosiljčić o filmu "Lazarev put"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA