Novu sezonu pozorište "Boško Buha" otvara predstavom "Tvoje i moje" 20 septembra

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sezona 2024/25. u Pozorištu "Boško Buha”" biće otvorena 20. septembra, izvođenjem predstave "Tvoje i moje" u režiji Borisa Liješevića u Teatru Vuk, najavili su iz pozorišta Boškoi Buha.

Predstava u kojoj glumci dele sa publikom svoja najranija sećanja iz detinjstva.

U predstavi igraju Katarina Gojković, Boba Latinović, Jelena Trkulja, Stefan Bundalo, Miloš Vlalukin, Lena Bogdanović, Aleksandra Simić, Tijana Čurović, Borka Tomović, Teodora Ristovski i Bojana Ordinačev.

Prva premijera Pozorišta "Boško Buha" u novoj sezoni biće komedija Mile Mašović pod radnim naslovom "Igra" u režiji Milice Kralj, koja je i koautorka komada.

Osnovna tema koju istražuje za ovaj komad je (r)evolucija partnerskih odnosa i održivost ljubavi, kao i odnos sadašnjosti i budućnosti po pitanju shvatanja ljubavnih odnosa, modela vaspitanja, robovanja stereotipima i razbijanju društvenih klišea.

U predstavi će igrati Andrijana Oliverić, Borka Tomović, Katarina Marković, Ljiljana Slović i drugi.

U nastavku sezone, Đurđa Tešić i Milena Depolo pripremaju predstavu "U vezi sa tim".

Reditelj Ivan Vuković će prvi put režirati u Pozorištu "Boško Buha", i to komad "Tri musketara".

Čuveni komediograf Ken Ludvig, napisao je dramatizaciju Diminog klasika.

Četvrtu premijeru u ovoj sezoni režiraće Staša Koprivica koja će postaviti komad "Palčica", koji je po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena napisala Milena Depolo.

Očekuje se i gostovanje predstava teatra "Boško Buha" na festivalima, pa će tako predstava "Tajni dnevnik Adrijana Mola" Sju Taunzend u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Tatjane Mandić Rigonat biti izvedana na Zvezdarištu, a "Tvoje i moje" Borisa Liješevića na festivalu "TeatAr u nama" u Aranđelovcu.

Dve predstave sa Večernje scene obeležiće ove sezone značajne jubileje: "Ubistvo u Orijent ekspresu" Agate Kristi/Kena Ludviga u režiji Darijana Mihajlovića biće izvedena 50. put, a "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića 200. put.

Novi član pozorišta "Boško Buha" je glumac Marko Janjić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Janko Cekić: Nušićev komad Narodni poslanik je neverovatno aktuelan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA