Izabrani dobitnici nagrada 5. festivala ,,Teatar na raskršću”: Najbolji glumci Bane Vidaković i Olga Odanović

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najbolja glumica 5. festivala „Teatar na raskršću“ u niškom Narodnom pozorištu je Olga Odanović za ulogu gospođe Borio u predstavi „Ćelava pevačica“, a najbolji glumac je Bane Vidaković takođe za ulogu u predstavi „Ćelava pevačica“, odlučio je živi ovogodišnjeg pozorišnog festivala balkanskog kulturnog prostora.

Po oceni žirija najbolji mladi glumac je Martin Dimitrov, najbolja mlada glumica je Nataša Stanišić, a specijalna nagrada stručnog žirija pripala je glumici Sandri Bugarski.

Lara Ekar Grlj dobitnica je nagrade za najbolji scenski pokret, Mitje Vrhovnik Smrekar dobitnik je nagrade za orginalnu scensku muziku, Marija Marković Milojev nagrađena je za kostimografiju, a Nikola Toromanov za scenografiju.

„Teatar na raskršću“ biće završen večeras dodelom nagrada, a u čast nagrađenih niško Narodno pozorište odigraće predstavu „Koštana“.

U okviru takmičarskog dela odigrane su predstave „Antigona“, „Mister dolar“, „Poetesa“, „Subota, nedelja i ponedeljak“, „Ćelava pevačica“ i „Elementarne čestice“.

O nagradama je odlučivao stručni žiri u sastavu: predsednica Irena Šarović, balerina, koreografkinja i diplomirana dramaturškinja , prof. dr Nenad Novaković, ekspert za elektronske medije i menadžment u kulturi, Dora Ružđak Podolski, rediteljka i profesorka, dr Milica Bajić Đurov, scenografkinja i kostimografkinja i Dušan Kovačević, glumac i producent

Žiri novinara 5. festivala „Teatar na raskršću“ za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala proglasio je predstavu,,Ćelava pevačica“ Ežena Joneska, u režiji Jagoša Markovića, u produkciji Centra za kulturu Tivat.

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA