Sunčica Milanović: U predstavi "Sjaj zvezda na plafonu" predstavila sam ulogu majke kao borca

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gošća nove epizode Tanjug Reflektor bila je glumica Sunčica Milanović koja je govorila o ulozi majke koju tumači u predstavi "Sjaj zvezda na plafonu" koja je imala premijeru na Belefu.

Milanović je rekla da je u predstavi koju je režirao Damjan Kecojević, protagonistkinja majka koja se bori za svoj život protiv teške bolesti i „kroz sve to uspeva da bude kul majka ćerki Jeni“.

"Ona je snažna žena, duhovita i mudra i bio mi je izazov da igram majku, jer nikada to nisam igrala u teatru, pa mi je trebalo malo vremena da se naviknem na to, da poverujem u to. Bio je, takođe, izazov da prikažem majku kao borca, a ne kao žrtvu, a najizazovnije da ne izneverim odgovornost prema ljudima koji se bore sa tom bolešću u ovom trenutku", objasnila je Milanović.

Prema njenim rečima, da bi predstavila ulogu na verodostojan način, bila je neophodna velika priprema.

"Prvo faktografija, morala sam da se upoznam malo sa bolešću. A onda, kroz razgovore sa nekim ljudima koji su kroz to prolazili, sam prosto učila malo više o tom procesu. I onda sam uz pomoć cele ekipe, pogotovo uz pomoć reditelja, polako počela da uvodim elemente", navela je Milanović.

Ulogu je dobila preko kastinga i istakla da je ekipa u kojoj igraju Mina Nenadović, Julija Petković, Drina Kecojević, Anđela Alvirević, Nevena Kočović i drugi "najbolja".

"Kasting nije bio za ulogu za koju sam se prijavila, ja sam dobila ovu i smatrala da tako baš treba da bude. Ispostavilo se kao dobro i mnogo sam zahvalna što se to sve desilo tako kako jeste", rekla je Milanović.

Milanović je tumačila ulogu bez teksta u američkom horor filmu "Tarot", a istakla je da je to snimanje bilo drugačije od drugih jer je bilo dovoljno vremena za probe.

"To je na setu stvarno privilegija. Mogli smo da isprobamo scene na različite načine. To je za glumca poslastica. I to takođe odražava i veliki entuzijazam reditelja koji su se meni zaista dopali i mladi reditelji i rediteljka tog filma Tarot", rekla je Milanović napomenuvši da bi volela da radi sa tom ekipom i u budućnosti.

Pored toga, istakla je da je najveća razlika između inostrane i domaće produkcije u finansijama.

"Mislim da, kada bi naši budžeti bili veći za tako velike projekte koji se rade, onda bi to bio još viši nivo profesionalizma. Mada ne kažem da profesionalizam mora biti usko vezan za finansije", napomenula je Milanović.

U "Tarotu" je tumačila ulogu glavnog negativca koji ,u filmu, nije ništa govorio.

"To mi je bilo posebno zanimljivo. Bio bi izazov da malo i usavršim engleski, ali ovo je takođe bio izazov na svojoj strani", objasnila je Milanović i napomenula da bi u budućnosti volela da igra "pune životne ženske uloge na filmu".

"Tada bih bila jako srećna, da imam priliku za transformaciju i ulogu u kojoj mogu još više da pokažem od ovog do sada", zaključila je Milanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Janko Cekić: Nušićev komad Narodni poslanik je neverovatno aktuelan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA