Džek Dimić u Teatrijumu: Monodrama "Oj, živote" sutra pred beogradskom publikom

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem

BEOGRAD, 13. avgusta (Tanjug) - Monodrama "Oj, živote", koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Željko Dimić ( Džek Dimić ), biće izvedena sutra uveče na pozornici Teatrijuma, u Kapetan Mišinom zdanju u Beogradu.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem.

Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće.

Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća. Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, Beogradu….

U seriji "Nobelovac" o životu Ive Andrića tumači ulogu Nenada Jovanovića, velikog prijatelja Ive Andrića, a u seriji "Pohota" gledaćemo ga u glavnoj ulozi, gde igra američkog profesora Majkla Malonea, koji je gostujući predavač u Beogradu.

Džek Dimić do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je preko 90 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Živi na relaciji Njujork – Beograd.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Džek Dimić za Telegraf.rs o Žarku Lauševiću, filmovima "Djeca Kozare" i "Volja sinovljeva"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA