Sedlar:"Mjuzikl Balkan" ekspres će biti baziran na poznatoj muzici Zorana Simjanović

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sedlar je rekao da za film "Balkan ekspres" reditelja Branka Baletića iz 1983. godine svi znaju i da će "dosta mjuzikla biti bazirano na poznatim stvarima koje je pisao Zoran Simjanović (1946-2021)"

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je kompozitor Aleksandar Sedlar koji je govorio o radu na predstojećem mjuziklu "Balkan ekspres" Pozorišta na Terazijama.

Sedlar je rekao da za film "Balkan ekspres" reditelja Branka Baletića iz 1983. godine svi znaju i da će "dosta mjuzikla biti bazirano na poznatim stvarima koje je pisao Zoran Simjanović (1946-2021)".

Na Sedlaru je da to nadogradi, prestilizuje i da dokomponuje neke scene, i ističe da je "počastvovan da oboji već postojeći komad u nešto novo".

"Ansambl Pozorišta na Terazijama je dovoljno 'prevrtljiv' tako da razne neke zvučne slike mogu da se postignu, od 'diznijevskih' varijanti, koje više vuku na klasični orkestar, do manjih kamernih ansambala", naveo je Sedlar.

Primetivši da u filmu ima dosta usne harmonike, Sedlar je dodao da mjuzikl mora biti dovoljno asocijativno na muziku iz "Balkan ekspresa", ali da bude "nadograđeno nekim modernijim modelima".

"Znajući ansambl znam da je paleta poprilično široka i optimista sam, pošto je tim jako dobar i tema je svima nama podjednako inspirativna", napomenuo je muzičar.

Sedlar je napomenuo da će njegova dramska opera o koncentracionom logoru Jasenovac "Šum šume preko polja" biti izvedena na festivalu Kustendorf 3. septembra.

Prema njegovim rečima, bend Sale i Sedlari ima pesama za novi album koji tek treba da se desi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Došlo: "Company" je kamerni mjuzikl sa jako dobrom glumačkom ekipom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA