Žarko Stepanov: Predstava "Zoološka priča" je metafora za životne okove

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Prema njegovim rečima, "Zoološka priča" Edvarda Olbija je filozofski komad o pitanju šta je i za koga je sloboda, kroz susret i razgovor njegovog lika Pitera i Džerija, koga tumači Đorđe Erčević

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Žarko Stepanov koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Zoološka priča" nedavno primejerno izvedenoj u letnjem pozorištu "Teatrijum".

Stepanov je rekao da se program "Teatrijuma" odvija u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja što je "zaista magičan prostor", oaza u centur Beograda sa scenom ispod drveća u debeloj hladovini.

Prema njegovim rečima, "Zoološka priča" Edvarda Olbija je filozofski komad o pitanju šta je i za koga je sloboda, kroz susret i razgovor njegovog lika Pitera i Džerija, koga tumači Đorđe Erčević.

"Čak u jednom trenutku postajemo jedna vrsta psihologa jedan drugom i na kraju završava se tragično. Moj lik Piter je sve u životu radio po pe-esu, oženio se, ima svoj posao, decu, kućne ljubimce, ali da li je to ono što zapravo želi?", napomenuo je glumac.

Stepanov je rekao da je "Zoološka priča" metafora za kavez, za životne okove u koje smo stavljeni.

Priznavši da ne voli da igra napolju, Stepanov je dodao da je ipak prostor "Teatrijuma" zaista poseban, a dodatna draž je što se radnja "Zoološke priče" odigrava u parku, na klupi.

"Kada sedite pod tim drvećem, zaista ćete steći utisak da ste u parku i da gledate priču koja se odvija pred vama. Nemate utisak da ste u pozorištu", istakao je Stepanov.

Prema njegovim rečima, komad je pričao o običnim ljudima i tu će "svako moći da se pronađe", a nakon "Teatrijuma" ostaje da se vidi gde će "Zoološka priča" biti dalje izvođena i gde će ići na gostovanja.

"Još uvek se razvijam kao glumac, i duodrama je teška disciplina za mene. S obzirom da dolazim iz muzičkog pozorišta, i naše predstave su masovke, ima po 60 ljudi u svakoj predstavi, ovo je za mene nešto potpuno drugačije", napomenuo je Stepanov.

Navevši da mu je drago što ima priliku da igra nešto drugačije od mjuzikla u matičnom Pozorištu na Terazijama, Stepanov je dodao da priželjkuje da mu se "slični projekti dese u budućnosti".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Janko Cekić: Nušićev komad Narodni poslanik je neverovatno aktuelan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA