Madlenianum najavio svoju 27. sezonu u septembru: Poznato je šta nas očekuje

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Bogat program

Poslednjih par godina počinjemo ranije sa pozorišnom sezonom, za sve one naše verne posetioce koji su se vratili sa odmora i zaželeli teatra i umetnosti. Sezonu otvaramo 23. septembra našom najgledanijom komedijom Godišnjica, Rebeke Vilhajt, u režiji Petra Jovanovića. Bračne nedoumice, peripetije, zablude i istine, kako kod mladih bračnih parova, tako i kod dugogodišnjih partnera, umornih od bračne dinamike, sagorelih u svojim željama i mogućnostima, tumače parovi: Ljubinka Klarić – Stefan Bundalo, Vanja Milačić – Srđan Karanović, Tamara Aleksić – Ljubomir Bulajić. Na Maloj sceni nas očekuje komedija Feliks i Doris, Bila Menhofa u režiji Olje Đorđević i u tumačenju glumačkog para Vladimira Grbića i Vanje Milačić, koja se izvodi 26. septembra; kao i najnovija dramska produkcija Staklena menažerija, autobiografsko delo Tenesi Vilijamsa u režiji Ivane Vujić, gde mladog Vilijamsa tumači Ognjen Malušić, Lora je Tamara Aleksić, majka je Borjanka Ljumović, dok je Džim Nikola Rakočević; predstava se igra 28. septembra.

U septembru nas očekuje i premijera pozorišno-modnog performansa po nazivom Nasleđe vizionarki – umetnost koja pomera granice. U koprodukciji sa Agencijom Fabrika Opera i teatar Madlenianum sprema ovaj scenski spektakl za 29. septembar na Velikoj sceni. Autor scenarija i režije performansa je čuveni i mnogo puta nagrađivani reditelj Rosano Đupa (Rossano Giuppa) iz Italije, a koreografiju će uraditi australijski umetnik Metju Solovjev (Matthew Soloviev). Ovaj multimedijalni događaj objedinjuje ples, muziku, dramu i modu, a tema i inspiracija su šest velikih umetnica koje su stvarale i stvaraju u poslednjih 100 godina, a za života su dostigle slavu i uspeh u svom polju umetnosti. Svih šest žena koje će biti scenski oživljene kroz performans su svojim inovacijama promenile modalitet u izražavanju umetnosti i kao takve ušle u istoriju.

Umetnice kojima performans Nasleđe vizionarki – umetnost koja pomera granice odaje poštu su srpska umetnica performansa Marina Abramović, američka slikarka Džordžija O’Kif (Georgia O’ Keeffe), britanska modna kreatorka Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), nemačka plesačica i koreograf Pina Bauš (Pina Bausch), italijanska pevačica Mina i francuska književnica Simon de Bovoar (Simone de Beauvoir). U peformansu će na sceni Madlenianuma nastupati glumice: Tamara Aleksić, Tamara Šustić i Nataša Miovčić, pevačica Iva Ikon, plesači Nacionalne fondacije za umetničku igru i manekeni agencija Fabrika, Fox i Akka.

Već 1. oktobra na našu scenu se vraća naš poslednji hit mjuzikl Company, Stivena Sondhajma, u režiji Nebojše Bradića, gde je u glavnoj ulozi briljirao Slaven Došlo, a prate ga u parovima njegovi prijatelji: Vanja Milačić - Daniel Sič, Branislava Podrumac - Žarko Stepanov, Ivana Popović - Hadži Nenad Maričić, Olivera Bacić - Petar Đurđević, Nataša Marković - Nikola Bulatović, i tri Bobijeve ljubavi: Jelena Jovičić, Tanja Živković i Tatjana Dimitrijević, uz igračicu Irinu Lazić.

Karte za sve predstave su u pretprodaji po starim cenama, sem za premijerno izvođenje pozorišno-modnog performansa Nasleđe vizionarki – umetnost koja pomera granice, za koji je u prodaju pušten ograničen broj karata po ceni od 1.600 rsd. Karte se preko leta mogu nabaviti na prodajnom mestu u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, dok se sve karte možete kupiti i on line na dobro poznatoj adresi www.madlenianum.rs, gde se takođe možete informisati o radnom vremenu blagajni. Do sledeće sezone srdačno vas pozdravljamo i očekujemo već od septembra uz dobro poznat slogan Mesto susretanja.

(Telegraf.rs)

Video: Premijerno izvedena predstava "Godišnjica" u Madlenijanumu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA