Vreme čitanja: oko 1 min.

Prva proba u Ateljeu 212 nove predstave "Junaci doba krize"

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi u regionu, Atelje 212 predstavlja novu američku zvezdu, dramskog pisca i scenaristu Vila Arberija, u prevodu Ivane Đurić Paunović

  • 0
Atelje 212 Foto: Promo/ Anđa Brstina

Drama "Junaci doba krize" objavljena je 2019. godine i odmah ušla u finale Pulicerove nagrade za dramu, osvojila Obi nagradu i nagradu Njujorške kritike, a Njujork Tajms, Valčr i Tajm Aut proglasili su je jednom od najboljih savremenih američkih drama. Arberi je našoj publici poznat kao jedan od scenarista popularne serije "Naslednici".

U drami "Junaci doba krize" Vil Arberi preispituje da li su moguća prijateljstva između ljudi na različitim ideološkim pozicijama. Četvoro kolega sa studija proslavlja dolazak svoje bivše profesorke i mentorke na čelo koledža koji su završili. Okupljanje mladih konzervativaca prerasta u sukob politika, verovanja i uverenja koja oblikuju njihove živote nakon završetka školovanja. Konzervativci Vila Arberija predstavljeni su kao strastveni, artikulisani u dijalogu i sposobni da promišljaju Aristotela, Hanu Arent, Hajdegera… Istovremeno, oni su jednako podeljeni kao i bilo koja druga grupacija savremenog američkog društva.

U predstavi igraju: Isidora Minić, Ivan Mihailović, Luka Grbić, Alisa Radaković i Luna Pilić.

Autorski tim čine rediteljka Andrea Pjević, dramaturškinja Ana Vujadinović, scenografkinja Milena Grošin, kostimografkinja Mina Purešić, koreografi Jakša Filipovac i Tamara Pjević, a muziku komponuje LP Duo - Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA