Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski poznata baletska trupa vraća se u Beograd! Krcko Oraščić 24. i 25. decembra u mts Dvorani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon niza rasprodatih turneja u Hrvatskoj i regionu, Ukrajinski klasični balet ponovno dolazi u Beograd sa svojom hvaljenom produkcijom

  • 0
Krcko Oraščić Foto: Darja Stravs Tisu

Krcko Oraščić, najomiljeniji božićni balet, vraća se 24. i 25. decembra u mts Dvoranu u spektakularnoj izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta. Beogradska publika će imati priliku da uživa u čarobnom svetu Klare, djevojčice koja otkriva izvanredan dar ispod božićnog drvca - drvenu lutku Krcka Oraščića i kreće u čudesne avanture, uz bezvremensku muziku Petra Ilijiča Čajkovskog.

Nakon niza rasprodatih turneja u Hrvatskoj i regionu, Ukrajinski klasični balet ponovno dolazi u Beograd sa svojom hvaljenom produkcijom, jednog od najpoznatijih i najizvođenijih baleta na svetu. Tradicionalna koreografija obogaćena je modernim scenografskim i režiserskim rešenjima, raskošnim dekoracijama i kostimima, kao i suvremenim video projekcijama.

Trupa, čiji su solisti prvaci najprestižnijih europskih pozorišta, samo u poslednje dve plesne sezone održala je više od 200 baletnih predstava, a u prošloj je godini njihovu izvedbu Krcka Oraščića pogledalo više od 50. 000 gledalaca širom Evrope.

Krcko Oraščić, poslednji od tri baleta P. I. Čajkovskog, uprkos neuspehu početne izvedbe, davne 1982. godine, postao je neizostavni deo božićne tradicije, tako da obećava doživljaj za pamćenje.

Ove sezone, publika će biti deo čarobne božićne atmosfere i legendarne zimske priče predstavljene u potpuno drugačijem izdanju, koja već generacijama osvaja srca publike širom sveta.

KUPOVINA KARATA ZA VELIČANSTVENU IZVEDBU NAJTRAŽENIJE BOŽIĆNE AJKE MOGU SE NABAVITI NA MTSDVORANA.RS I BLAGAJNI MTS DVORANE

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom pozorištu održana premijera predstave "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA