Vreme čitanja: oko 2 min.

Staša Nikolić dobitnica Zlatne fibule na Viminacijum festu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Staša Nikolić drugi put učestvuje na Viminacijum festu. Pre dve godine dobila je nagradu za glumicu večeri od strane žirija i publike za ulogu

  • 1
Staša Nikolić Foto: Bojan Nikolić

Dodelom nagrada stručnog žirija i koncertom u čast pobednika, u nedelju svečano je završen 6. Viminacijum fest.

Zlatnom fibulom, koja se dodeljuje za najbolju glumicu ili glumca festivala, nagrađena je Stanislava Staša Nikolić, koja je u predstavi “(Pra)faust” tumačila ulogu Margarete.

Poštujući briljantnu ekipu na sceni, glumica u ulozi Margarete je zasijala jednostavnošću i mladošću i iskreno donela svoj lik, gradeći ga postepeno, kroz promenu emocija i odnosa, donoseći katarzu. Ovo priznanje Stanislavi njenom talentu i njenoj mladosti sa jedne strane je podrška, a sa druge strane obaveza da ova mlada glumica nastavi pravim putem”, rekla je u obrazloženju predstavnica stručnog žirija Biljana Keskenović.

Staša Nikolić drugi put učestvuje na Viminacijum festu. Pre dve godine dobila je nagradu za glumicu večeri od strane žirija i publike za ulogu.

"Ova uloga je bila velika čast i odgovornost. Ja sam u ovoj predstavi u originalnoj podeli u drugoj ulozi, ali pošto se glumica Iva Ilinčić povredila, ja sam imala samo 3 dana da spremim celu ovu ulogu, da naučim sve stihove i da sama sa sobom napravim tu jako tešku i kompleksnu ulogu. Tako da sam pre svega ponosna zato što se rad isplatio. Zahvalna sam i Beogradskom dramskom pozorištu koje mi iz sezone u sezonu pruža velike uloge, velike tekstove, velike predstave, što su upravnik Jug Radivojević i Srđan Obrenović prepoznali moj rad pre svega kao stipendistu, a sada i kao saradnika”, rekla je Nikolić.

Viminacium Maximus, nagrada za najbolju predstavu, pripala je predstavi Beogradskog dramskog pozorišta “(Pra)faust”, u režiji Borisa Liješevića.

Kroz približavanje Fausta modernom čoveku, ova predstava nam daje odgovor na pitanje šta smo sve spremni da uradimo ili da prodamo da bismo dobili ono što mislimo da želimo. Na vrlo scenski efektan i moderan način, zahvaljujući celokupnoj autorskoj ekipi, Liješevićev i Šiljev Prafaust je postao razumljiv svakom gledaocu. Poseban kvalitet ove predstave što je ostvarena uz veliko poštovanje originalnog dela velikog Getea”, navela je članica žirija, Biljana Keskenović.

(Telegraf.rs)

Video: Laura Pausini za Telegraf.rs o koncertu u Beogradu, Konstrakti, Novaku Đokoviću, Siniši Mihajloviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    25. jun 2024 | 15:38

    Napokkn prirodno lepa devojka ... ( koja NE izgleda kao da je iz filma za odrasle) ...napokon lepa zenska osoba ... odavno to nisam videla jos od bivse glumice Marije Petronijevic Bravo za devojku ... odevena je lepo i sve na njoj odise necim sto je retko .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA