Vreme čitanja: oko 2 min.

Šekspir festival od 4. do 7. jula u Čortanovcima: Poznato je koje predstave su na repertoaru

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove godine biće odigrane četiri predstave u glavnom programu

  • 0
Predstavljena knjiga "Nikita Milivojević Ja ovde silazim" Foto: Tanjug/Rade Prelić

Šekspir festival biće održan od 4. do 7. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, ljubitelji teatra biće u prilici da vide predstave "Bogojavljenska noć", "San letnje noći", "Romeo i Julija : poslednji sati" i "Hamlet : Double bill", saopšteno je na konferenciji za medije u Čortanovcima.

"Dobro došli na najlepšu pozorišnu scenu. Radujem se svakom susretu jer označava da održavamo Šekspirov festival i da uspevamo da publiku dovedemo ovde", rekao je u uvodnom obraćanju direktor i osnivač festivala Nikita Milivojević.

On je najavio i produžetak festivala na jesen.

"Ne mogu sve predstave da se igraju u otvorenom ambijentu. Na jesen pripremamo iznenađenje u saradnji sa Infant festivalom. Dva festivala će dati nešto zanimljivo i dobro", kazao je Milivojević.

Ove godine biće odigrane četiri predstave u glavnom programu.

U pratećem su predstava prilagođena osobama sa autizmom "San letnje noći“"4. jula i u novembru promocija knjige "Moj Šekspir : rediteljsko putovanje kroz prvi folio" i monografije "Šekspir festival : prvih 10 godina".

Koselektor Šekspir festivala, reditelj Boris Liješević rekao je da će saradnja na festivalu naredne godine biti proširena i na Hrvatsku i Englesku.

"Ovaj festival je izuzetno inspirativan i ne poznaje granice. Jedini uslov koji festival traži je da se ima dovoljno hrabrosti za put sa Šekspirom. To danas nije lako. Pozorišni podvig je režirati Šekspira. Svoje ishodište ovaj festival ima u sebi samom“, kazao je Liješević.

Od četiri izabrane predstave za glavni repertoar, tri su komedije jer je "Hamlet" delo nezavisne grupe iz Italije koja će ga predstaviti iz dva ugla : ugla grobara i ugla samih aktera.

Predstavnik Pokrajinske vlade Dragan Traparić istakao je da će se nova pokrajinska vlada na čelu sa Majom Gojković posebno zalagati za događaje iz kulture i umetnosti.

"Ovde dolaze ljudi iz celog sveta, Italije, Jermenije, Gruzije, međunarodno značajan festival. Uvek moramo da se vratimo na kulturu jer ona stvara ljude" zaključio je Traparić.

Kao i prethodnih godina, organizovan je prevoz iz Novog Sada i Beograda za Čortanovce i Vilu Stanković gde se festival i održava pod vedrim nebom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Anja Ćurčić: Klimaks je eksplozivna predstava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA