Vreme čitanja: oko 1 min.

Reditelj Marko Torlaković laureat nagrade “Slobodanka Caca Aleksić”

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova nagrada ustanovljena je da prisustvo rediteljke Slobodanke Aleksić bude trajno sačuvano i da se istakne njena uloga i doprinos, posebno u oblasti pozorišne režije za decu u ovom pozorištu

  • 0
Reditelj Marko Torlaković laureat nagrade “Slobodanka Caca Aleksić” Foto: Tanjug/Rade Prelić

Reditelj predstave “Hrabra krojačica” Marko Torlaković je dobio nagradu “Slobodanka Caca Aleksić” za najbolju režiju predstave za decu u sezoni u pozorištu Puž u Beogradu.

Ova nagrada ustanovljena je da prisustvo rediteljke Slobodanke Aleksić bude trajno sačuvano i da se istakne njena uloga i doprinos, posebno u oblasti pozorišne režije za decu u ovom pozorištu.

"Zahvaljujem pozorištu i ljudima koji su gradili našu predstavu. Lepo je biti prepoznat od strane starijih kolega koje mi izuzetno poštujemo. Dobiti priznanje koje nosi ime ovakve pozorišne stvarateljke je ogromna čast. Caca dečije pozorište nije naučila samo da hoda...ona mu je dala krila“, izjavio je laureat nagrade, reditelj Marko Torlaković.

Odlukom žirija koji ćine dramaturškinja Tatjana Peternek Aleksić, glumica i rediteljka Ana Zdravković i reditelj Jug Radivojević, Torlakoviću je uručena unikatna diploma i plaketa s likom Slobodanke Aleksić.

"Reditelj Torlaković je u predstavi 'Hrabra krojačica' po tekstu Jelene Paligorić Sinkević, pokazao talenat kompletnog autora spajajući znanja iz oblasti režije, ali i muzike i scenskog pokreta i pokazujući posebnu nadarenost za vizuelna rešenja...'', deo je obrazloženja koji je istakla predsednica žirija Tatjana Peternek Aleksić.

Uručenje nagrade uveličao je suprug Slobodanke Cace Aleksić, Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Premijera predstave "Čovek slon" u režiji Kokana Mladenovića održana u BDP-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA