Balerine BeoBaleta nastupile na Svetosavskom balu u Beču

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jubilarni 25. Svetosavski bal održan je juče, 18. januara u 12 sala velelepne bečke palate Hofburg

Organizatori iz Srpskog centra spojili su muziku, bečki valcer, kostime i srpski kadril u jedinstveni kulturni događaj. Ovo je drugi put da se srpski bal organizuje u carskoj palati.

Specijalni gosti Bala bile su balerine BeoBaleta koje su učestvovale u okviru programa ceremonijalnog otvaranja bala. Tom prilikom one su učestvovale u izvedbi prve srpske opere "Na uranku" Stanislava Biničkog, uz pratnju orkestra i hora SNP-a i solista Fakulteta Muzičke Umetnosti iz Beograda.

Svetosavski bal u Beču Foto: Promo/ Maša Spaić

U adaptiranoj verziji opere Biničkog, učestvovalo je 55 malih balerina, uzrasta od 3 do 14 godina, koje su koreografski dočarale metaforu ljubavi i snažnih osećanja između Radeta i Stanke, glavnih likova najpoznatoije srpske opere. Kroz 8 formacijskih promena klasičnog baleta, te osmehom, uigranošću i šarmom male balerine su uz prima balerinu Nikolinu Šinik u potpunosti vladale velikom scenom u Svečanoj sali Hofburg palate i osvojile sve prisutne.

Premda je opera "Na uranku" karakteristična po narodnim plesovima, ovoga puta umetnici su ukrstili elemente klasičnog baleta sa numerama iz ove nacionalne opere, kao novi vid umetničke interpretacije ovog dela.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA