Vreme čitanja: oko 1 min.

Cirkuska predstava "Lepotica sa hiljadu lica" 25. novembra u Bitef teatra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstava koja govori o mnogim licima žene je inspirisana mađarskom bajkom "Boginja sa hiljadu lica" i opisuje suprotstavljene mitološke simbole žena: veštice, vile i boginje

  • 0
Pozorište, sala, predstava, sedište Foto: Pixabay

Savremena međunarodna cirkuska predstava "Lepotica sa hiljadu lica" kolektiva "One thousand faces", gostovaće premijerno 25. novembra na sceni Bitef teatra u Beogradu, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Predstava koja govori o mnogim licima žene je inspirisana mađarskom bajkom "Boginja sa hiljadu lica" i opisuje suprotstavljene mitološke simbole žena: veštice, vile i boginje.

Četiri umetnice prelaze raj i pakao: rade na zemlji i u vazduhu, uz kombinovanje savremenog plesa i umetnost iz vazduha, kako bi pokazali kontroverzu ženstvenosti.

Kreatori kolektiva "One thousand faces" su četiri umetnice koje su svoju saradnju započele u “INspiral cirkus centru”: Dorotia Podmanicki, Georgina Kasels, Marta Matovel, Reka Zetelaki.

Tim čine dve Mađarice, jedna plesačica iz Španije i jedna iz Velike Britanije - četiri različite ličnosti, koje čine celinu i na jedinstven način se predstavljaju u vazduhu.

Ekipu mađarske jednočasovne predstave čine još – dramaturg Emili Ajobhan, muzički dizajner Ana Bagi, dizajner svetla Antal Saž, uz muziku Meri Latimor - "Til A Mermaid Drags You Under".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA