Vreme čitanja: oko 2 min.

Una Kozić o saradnji sa Kalinom Kovačević: "Ona nam pruža slobodu da sami dođemo do glumačkih rešenja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstava "Bekstvo ka sebi" je dobila šest nagrada na festivalu Kestenburg u Banjaluci,

  • 0
Una Kozić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Glumica Una Kozić je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o predstavi "Bekstvo ka sebi" grupe studenata treće godine glume na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu.

Kozić je rekla da je reč o semestralnoj predstavi, koja je sastavljena od 13 antičkih monologa.

U predstavi pored nje igraju Anja Dinić, Anđela Trišić, Željana Nedeljković, Jovan Milosavljević, Luka Golubović, Ljubica Ikić, Marija Bogdanović, Marija Penić, Nataša Lasica, Nikola Dragašević, Sava Milutinović i Stefan Fišer.

Predstava "Bekstvo ka sebi" je dobila šest nagrada na festivalu Kestenburg u Banjaluci, a išla je i u Bratislavu na međunarodni festival Istropolitana i na Pozorje mladih u Novi Sad, a Kozić je dodala da su "to velike stvari" za mladu glumačku ekipu.

"U pitanju je antika. S obzirom da se u trećoj godini radi žanr, mi smo odlučili da to malo dovedemo na drugi nivo, u želji da idemo na festivale. Antički likovi uopšte nisu laki, baš su komplikovani za nas mlade", rekla je Kozić.

U predstavi Kozić igra lik Elektre, i priznaje da je za nju bilo čudno da se, kad je reč o antičkim junacima, ubaci u "njihovu priču, živote razne, porodične drame".

Prema njenim rečima, "Bekstvo ka sebi" je bilo veliki izazov, zbog kolektivnog rada i potrebe da u predstavi bude disciplina "i tačno svaki pokret da bude uvek isti".

Režija predstave je bila poverena glumici Kalini Kovačević, njihovoj mentorki, a Kozić ističe da je saradnja lepo funkcionisala.

"Ona nam pruža slobodu da sami dođemo do glumačkih rešenja, da otključamo likove. Dosta se i borimo sa likovima, ali ona nam je uvek tu kao podrška, da prevaziđemo momente koji su za nas novi. Prvi put se susrećemo sa žanrom i sve su nam nepoznate stvari", priznala je Kozić.

Upitana kakvu bi priželjkivala prvu profesionalnu ulogu u pozorištu, Kozić je rekla da je "svakom glumcu lepo da prvenac bude Šekspir".

"Teško da će da bude, ali čovek može da sanja", rekla je Kozić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA