Predstava "Rolerkoster" Ateljea 212 dobila je prestižne nagrade na festivalu u Banja Luci

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Žiri 25. Teatar festa "Petar Kočić", u sastavu Duško Ljuština, Nataša Ivančević i Ana Tasić, nakon odgledanih pet predstava u takmičarskom programu, doneo je sledeće, jednoglasne odluke

Specijalna nagrada se dodeljuje Jeleni Kajgo za tekst drame "Rolerkoster", izveden na sceni Ateljea 212.

"Rolerkoster" je vešto napisan, komičan i istinit komad koji se podsticajno razračunava sa problemima nacionalnih i verskih identiteta, ambivalentnog uticaja novih medija i tehnologija na svakodnevni život, emotivnim frustracijama, sa promenjenim društvenim položajem žene, kao i sa apsurdima političke korektnosti. Tekst je vredan zbog upadljive savremenosti, britkih zapažanja i katarzičnog humora, pri čemu treba napomenuti da je naročito dragocen jer se na naše repertoare u poslednje vreme retko postavljaju savremene domaće komedije, koje inteligentno pogađaju neuralgične tačke ovog vremena.

Pored ovih glavnih, zbog izvanrednih, posebnih uspeha, žiri je odlučio da dodeli još dve specijalne nagrade:

Predstava Foto: Promo/ Boško Đorđević

Glumcu Teodoru Vinčiću za specijalni doprinos scenskoj igri, za ulogu robota u predstavi "Rolerkoster" Ateljea 212, zbog nesvakidašnje ubedljive izražajnosti, izgrađene na jednolično ritualnim, ponavljajućim, specifično krutim pokretima koji autentično predstavljaju odraz veštačke inteligencije, fizički, ali i mimetički veoma ekspresivno.

U ovom savremenom komadu porodičnoj komedji igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Anja Alač, Milica Mihajlović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović, Teodor Vinčić. Reditelj Milica Kralj, premijera je bila 24.03.2022. scena Mira Trailović.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA