Četvrti festival predstava za decu i mlade ASITEŽ Srbija: Odaberite naslov i povedite svoje mališane

 
  • 0

USKOČI u nešto novo: FAS stručno i pedagoški bira najbolje predstave za decu i mlade

Četvrto izdanje Festivala ASITEŽ-a Srbije (FAS), koje se održava od 2. do 6. novembra u Beogradu, dodeliće najboljim predstavama za decu i mlade nagrade stručnog i pedagoškog žirija.

Ovogodišnji FAS okupio je deset pozorišnih predstava za decu i mlade pod sloganom „USKOČI!”.

Jedinstveni koncept festivala, kao i posebno osmišljene nagrade doprineće tome da tokom pet festivalskih dana pozorišta iz cele zemlje daju sve od sebe i zadovolje mladu pozorišnu publiku.

asitez srbija predstav Foto: Promo

Na Festivalu se dodeljuju dve ravnopravne nagrade: Nagrada za najbolju predstavu prema odluci Stručnog žirija i Nagrada za najbolju predstavu prema odluci Žirija pedagoga.

Stručni žiri čine predstavnici autorskog tima ili glumačkog ansambla svakog pozorišta koje učestvuje na festivalu, te je broj članova žirija srazmeran broju predstava iz takmičarskog programa.

U cilju stimulacije razmene između umetnika i pedagoga, a na taj način i uticanja na bolju komunikativnost predstava sa ciljnom grupom – decom i mladima, na FAS-u postoji i Žiri pedagoga, koji čine tri člana.

asitez srbija predstav Foto: Promo

Na kraju svakog takmičarskog dana članovi žirija pedagoga i stručnog žirija će predvođeni moderatorkom Jelenom Bogavac, razmenjivati svoje utiske u razgovoru otvorenom za javnost.

Kao i prošle godine, domaćin festivala će biti Malo pozorište “Duško Radović”, a osim u ovom beogradskom pozorištu predstave će se izvoditi i na scenama Teatra “Vuk”, Prvog prigradskog pozorišta - Puls teatra Lazarevac, Bitef Teatra i Pozorišta lutaka „Pinokio“.

Festival će svečano biti otvoren u sredu, 2. novembra u 12 časova u Teatru “Vuk” gde će potom Pozorište „Boško Buha“ izvesti predstavu „Čardak ni na nebu ni na zemlji” (za uzrast 7+). Nakon ove predstave glavni i prateći programi se nastavljaju tokom svih pet dana festivala.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by ASITEŽ Srbija (@asitez_srbija)

Ulaznice za festivalski program se mogu rezervisati ili kupiti na blagajnama pozorišta u kojima se predstave izvode. Cena ulaznice za predstave zavisi od pozorišta u kome se izvode.

Pored predstave „Čardak ni na nebu ni na zemlji“ (Pozorište „Boško Buha") publika će biti u prilici da pogleda i predstave: „Strahinja” (Koprodukcija: Puls teatar Lazarevac, Gomba produkcija Beograd i Inovadora Stokholm), „Snežna kraljica” (Malo pozorište „Duško Radović“), „Ja sam Akiko” (Koprodukcija: Kulturni centar Pančeva, BUDI Festival – Bijenale umetničkog dečijeg izraza sa Festivalom ekološkog pozorišta za decu i mlade FEP Bačka Palanka), „Mogućnost zabavljanja kod ptica” (Bitef teatar), „Bambi” (Pozorište za decu i mlade Kragujevac), „Devojčica sa šibicama” (Koprodukcija: Pozorište mladih Novi Sad, Organizacija „Sloboda nema cenu“ Srbobran i Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade FEP Bačka Palanka), „Dečak i mesec” (Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin), „Dvanaesto more” (Pozorište lutaka Niš) i „Bajka o začaranoj lepotici” (Pozorište lutaka „Pinokio“).

Celokupan program festivala i naredne korake nacionalnog saveza pozorišta za decu i mlade možete da ispratite na zvaničnom Facebook i Instagram profilu.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA