Glumci JDP-a se zauvek oprostili od voljenog kolege: Branko je u ovom pozorištu odigrao brojne uloge

 
 ≫ 
  • 0

Branko se već neko vreme borio za život u Kliničkom Centru, a kako se navodi imao je problema sa debelim crevom, vodom u plućima kao i srcem

Legendarni glumac Branko Cvejić preminuo je večeras u 76. godini.

Ovu vest potvrdili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

- Danas je u Beogradu preminuo naš kolega, prijatelj, glumac Branko Cvejić, dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta. O datumu i vremenu komemoracije koja će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu naknadno ćemo vas obavestiti - saopštili su iz JDP-a.

Branko se već neko vreme borio za život u Kliničkom Centru, a kako se navodi imao je problema sa debelim crevom, vodom u plućima kao i srcem.

Branko je rođen 25. avgusta 1946. godine u Beogradu, a svoj život posvetio je glumi i glumištu. Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Popularnost je stekao ulogom Baneta Bumbara u seriji "Grlom u jagode", ali je ostao upamćen i kao Lister iz "Porodičnog blaga". Odigrao je preko 137 različitih uloga u filmovima i serijama domaće kinematografije, a predstavama u različitim pozorištima ne zna se broj.

Video: In memoriam Branko Cvejić: Preminuo kultni Bane Bumbar

(Telegraf.rs)

Video: Čamagić: Radovi na rekonstrukciji Trgovačke škole trajaće do jula naredne godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA