Boljšoj teatar otkazao predstave reditelja protivnika rata u Ukrajini

 
  • 1

Ruski nacionalni teatar nije se oglasio ovim povodom niti je obrazloženo otkazivanje operske predstave "Don Paskvale“ reditelja Timofeja Kuljabina

Boljšoj teatar otkazao je više ovonedeljnih predstava dvojice reditelja koji su govorili protiv rata u Ukrajini.

Ruski nacionalni teatar nije se oglasio ovim povodom niti je obrazloženo otkazivanje operske predstave "Don Paskvale“ reditelja Timofeja Kuljabina i baleta "Nurejev“ Kirila Serebrenjikova, prenosi Rojters.

Kuljabin je preko svog Instagram naloga izrazio solidarnost sa Ukrajinom i ismejavao je naziv "specijalna operacija", kako zvanična Moskva naziva rat u Ukrajini.

U jednoj od svojih Instagram objava Kuljabin je prikazao naslovnu stranu romana Lava Tolstoja "Rat i mir“, ali je reč rat zamenio formulacijom "specijalna operacija“ kojom Kremlj formuliše rat u Ukrajini. Serebrenjikov je u prošlomesečnom intervjuu za Frans 24 rekao da je "prilično očigledno da je Rusija započela rat“ i da mu to slama srce. Oba reditelja su trenutno van Rusije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    4. maj 2022 | 11:13

    Kao sto nije u redu da svet bojkotuje ruske umetnike,tako ni ovo nije u redu! Jos i pokazuje da su Rusi isti kao i ostali!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA