Mira Banjac izdvojila jedan grad u svojoj karijeri: "Tu sam dobila svoju prvu nagradu"

 
 ≫ 
  • 0

Glumica nije propustila izložbu "Lica Mire Banjac"

Zrenjanin je domaćin 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, na ovoj manifestaciji prikazana je i izložba "Lica Mire Banjac". Ovom događaju je prisustvovala i legendarna glumica, koja je navela da su joj ovaj grad, kao i festival veoma važni u karijeri.

- Ja sam tu dobila svoju prvu nagradu. Prvu nagradu. I nije samo stvar u tome, nego što je u toj predstavi bila velika glumica Srpskog narodnog pozorišta koja je iz Bečkereka - Ljubica Ravas. I ja sam jako ponosna što sam s njom 15 godina bila rame uz rame - rekla je Mira Banjac za RTS.

Selektor festivala Vlatko Ilić naveo je iz dvogodišnjeg repertoara odabrao šest dramskih i tri lutkarske predstave.

- Tri predstave su na mađarskom jeziku, ali mi takođe imamo druge zajednice - slovačko pozorište iz Bačkog Petrovca. Tako da se društveni život Vojvodine, kultura Vojvodine prepoznaje i u njenom pozorišnom životu - rekao je selektor Festivala Vlatko Ilić.

Zrenjaninu je ovo 25 put u istoriji Festivala da bude domaćin.

- Velika radost i veliko zadovoljstvo, što posle pune tri godine smo opet u prilici da u našem gradu, našem pozorištu budemo domaćini ove, možda najveće, pozorišne manifestacije. Drago mi je što opet vidim publiku u našem foajeu - rekao je Dejan Kerlečik iz Narodnog pozorišta u Zrenjaninu.

Tokom festivalskih dana biće predstavljeno više knjiga i publikacija, među njima i Enciklopedija Srpskog narodnog pozorišta.

Video: Lepo da vidite kako sam nekad bila i mlada: U Sopotu otvorena izložba posvećena Miri Banjac

(Telegraf.rs/RTS)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA