Godinu dana bez Mustafe Nadarevića: Njegove reči kako doći do uspeha će mnogima koristiti

 
 ≫ 
  • 1

Prisetimo se dela intervjua koji je Mustafa Nadarevića dao sada već davne 1988. godine

Prošlo je godinu dana kako nas je Mustafa Nadarević (1943-2020) fizički napustio. Sjajni glumac je svojim bravurama osvojio prostor bivše Jugoslavije. Njegove uloge u ostvarenjima kao što su "Velo misto", "Otac na službenom putu", "Već viđeno", "Glembajevi", a kasnije i u seriji "Lud zbunjen normalan" pamtiće se večno.

Iako možda deluje na prvi pogled lako što je Mustafa Nadarević igrao ove likove, on je na tome vredno radio. U intervju za "Studio" 1988. godine, glumac je govorio o svom mukotrpnom radu. Reči koje će definitivno mnogima koristiti kroz život.

- Bio sam na drugoj godini i kod svog cenjenog profesora... jednog od svojih profesora - Joška Juvančića, zaigrao u Benetovićevoj Hvarkinji. To je bila moja prva dobra glavna uloga, ali sam nakon tog sjajnog uspeha dugo bio u teškoj krizi - pričao je Mustafa Nadarević i nastavio:

- Mislio sam na krajnji ishod, a zaboravljao sam koliko mi je energije uzela ta predstava, koliko sam strašno radio. Zaboravljao sam na ona mukotrpna povlačenja u sobu, na beskrajna ponavljanja nekih scena s partnerima. Posle sam mislio da sam ne znam kako talentovan i da će sve doći samo od sebe. A ne može se dobra uloga napraviti bez poštenja, zaluđivanja, manijačkog rada - iskren je bio Nadarević, koji je naveo kome su posvećene ove reči.

- Onima koji su spremni strašno raditi, koji ne misle da su zajedno sa svojim bogomdanim talentom pali kao neki dar s neba. Nemam više vremena družiti se s neradnicima - rekao je tada glumac, a prenosi Yugopapir.

Mustafa Nadarević je naveo da se treba pomučiti kako bi uspeo.

- Pa, usprkos svojoj neozbiljnoj prirodi, morao sam jednoga dana shvatiti šta je najvažnije. Moraš se strašno namučiti da bi uspeo, da bi se gledaocima činilo kao da to izvodiš lako, malim prstom.Kao kad neko trči i pobeđuje, iz daljine ga vidiš kao gazelu bez napora, a kad mu priđeš kamerom, vidiš one strahovite grčeve na licu... - rekao je tada Nadarević.

Podsetimo se i jednog od intervjua Mustafe Nadarevića:

(Telegraf.rs/razgovarao: Slobodan Šterić, snimio: Toma Mihajlović/septembar 1988. godine/Yugopapir)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    22. novembar 2021 | 23:32

    Izete Fazlinovicu,falis nam mnogo,Lane Gutovic,Zoran Radmilovic I mnogi drugi glumci.Neka vam je vecna slava I hvala! Pocivajte u miru!♥️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA