Miodrag Dragičević: Uloga Kaspara je prekretnica u mojoj karijeri

 
 ≫ 
  • 3

Za ulogu u predstavi "Kaspar" Dragičević je dobio silne nagrade među kojima mu je; kako kaže, najdraže priznanje "Nebojša Glogovac"

Miodrag Dragičević Miodrag Dragičević Foto: Tanjug/Rade Prelić

Glumac Miodrag Dragičević bio je gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor", u kojoj je istakao da uloga u predstavi "Kaspar" Jugoslovenskog dramskog pozorišta za njega predstavlja prekretnicu u karijeri.

Bez obzira što je na početku karijere Dragićević već uživa nepodelejnu naklonost stručne javnosti i publike.

Ulogom u predstavi "Kaspar" u režiji Miloša Lolića, potvrdio je ogrman talenat.

- U pripremi predstave "Kaspar" imali smo mnogo poteškoća, jer smo je radili u jeku pandemije. Nekako smo u kreaciji reditelja Lolića i velikim naporom cele glumačke ekipe uspeli da dovedemo predstavu "Kaspar" na poželjan nivo" kaže Dragičević.

Kako kaže posle predstave "Kaspar" malo toga je isto u negovoj karijeri.

- Nesumnjivo, uloga Kaspara je prekretnica u mojoj karijeri. To je važna tačka u mom glumačkom razvitku. Pronašao sam u sebi neke nove glumačke elemente, za koje nisam znao ni da postoje. Verujem da sam ulogom u predstavi "Kaspar" dobio osnovu za teže, zahtevnije i slojevitije zadatke - kazao je Dragičević.

Miodrag Dragičević Miodrag Dragičević Foto: Tanjug/Rade Prelić

Za ulogu u predstavi "Kaspar" Dragičević je dobio silne nagrade među kojima mu je; kako kaže, najdraže priznanje "Nebojša Glogovac".

- Takva nagrada je lep teretkoji mora da se nosi. Imam obavezu da naše Jugoslovensko dramsko pozorište prezentujem na najbolji mogući način. Nema više prostora da nešto slabo igram -kazao je Dragičević.

Za njega ekspanzija snimanja televizijskih serija predstavlja odličan splet okolnsoti za profesionalce u srpskoj kinematografiji.

- Postoji konkurencija koja motiviše glumce da budu najbolji što mogu. Jedna produkcija podigne visoko lestvicu, pa druga pokuša da je dostigne u svim parametrima profesionalnog delovanja i tako dolazimo do odličnih okolnosti za glumce-  kazao je Dragičević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    29. avgust 2021 | 09:25

    Izuzetno talentovan mladi glumac, svaka čast, pred njim je veoma plodna karijera. Nama je u kući omiljeni glumac još od Čizmaša. Toliko sam bio srećan kad sam ga onomad video kod Pokajnice i slikao se sa njim. Dečko je tako prirodan, rodjeni glumac. Sve naj, naj, najbolje...

  • Ducko

    28. avgust 2021 | 16:55

    A ko si ti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA