Boljšoj teatar u haosu: 34 umetnika zaraženo nakon što su nastupili u praznoj sali

 
 ≫ 
  • 0

Prilikom organizacije se očigledno nije poštovalo pravilo socijalne distance.

Čak 34 osobe zaraženo je korona virusom nakon nastupa u čuvenom Boljšoj teatru u Moskvi, i to pred praznim auditorijom, javljaju strani mediji.

Do masovnog oboljevanja doplo je nakon što je baletska trupa izvela uživo predstavu na ruskoj državnoj televiziji. Publika, naravno, nije bila priustna, s obzirom da je u ovoj zemlji na snazi zabrana kretanja. Podsetimo, u Rusiji je (do utorka 14. aprila) zabeležno 21.102 slučaja obolelih od COVID19, kao i 170 smrti.

Generalni direktor Boljšoj teatra Vladimir Urin rekao je za TASS da su svi testirani na koronu, a da je kod 34 osobe test bio pozitivan. 

- Bez izuzetka, svi zaposleni u Teatru, uključujući i obezbeđenje i inženjere, testirani su na korona virus dva dana pre nastupa. Ispostavilo se da je 34 pozitivno. Nisu imali temperaturu, niti ikakve simptome bolesni, ali su svi suspendovani sa posla i poslati u karantin - rekao je on.

Nekoliko stotina ljudi koji su radili na ovom nastupu testirano je negativno nekoliko dana pre nastupa, koji je inače trebalo da se održi u znak zahvalnosti svim medicinskim radnicima i radnicima hitnih služba, kao i volonterima koji su prvi na liniji fronta u borbi protiv korone.

Ipak, prilikom organizacije se očigledno nije poštovalo pravilo socijalne distance. 

boljsoj teatar Printskrin: Youtube/Россия 1

-  Bio sam srećan da se ponovo nađem na bini i igrom dam podrušku svima onima koji se bore protiv korone, kao i ljudima koji su ostali kod kuće. Bilo je neobično pred praznim auditorijumom, ali imao sam osećaj kao da je publika sa nama - rekoao je igrač Sergej Polunin.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA