Bajaga povodom GODUM nagrade: Karijera mi je donela dosta lepog, ali i uskratila vreme sa porodicom

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nakon spektakularnog koncerta održanog u subotu povodom 40 godina rada u punoj zagrebačkoj „Areni“, Bajaga i Instruktori spremaju se put Amerike i Kanade, gde će održati devet koncerata. U sredu, 23. oktobra , veče pre polaska, Momčilo Bajagić će u UK „VUK“ primiti GODUM nagradu za životno delo, koju su mu dodelile kolege iz Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike.

- Ova nagrada mi je posebno značajna jer dolazi od strane kolega. Oni najbolje znaju kakav je naš život, upućeni su u sve što nam se dešava. Drago mi je i što si mi priznanje dodelili u godini našeg jubileja, hvala im na tome. GODUM večeri su uvek prijatne. Svi mi uvek negde sviramo i nemamo vremena da se viđamo, pa je to divna prilika da se kolege malo vide, popričaju u opuštenoj atmosferi – zahvaljuje se Bajagić svojim saborcima iz matičnog udruženja.

Video: Bajaga o GODUM nagradi i šta mu je karijera donela

Legendarni kantautor i frontmen Instruktora je nešto manje od pola veka aktivno prisutan u rok istoriji, koju i dalje stvara. Pre 4 decenije sa Instruktorima, bio je 6 godina član Riblje čorbe. Na pitanje šta mu je plodna i uzbudljiva karijera donela a šta odnela, Bajaga kaže da je ipak bilo više lepih stvari. Ali..

- Donela mi je mnogo zadovoljstva, pre svega u snimanju pesama, još više na koncertima. Uradili smo ih nekoliko hiljada, ne znam ni tačan broj. Nikada nismo pravili pauzu kao bend. Svirali smo i u najgorim godinama bar po 30, ponekad je znalo da ih bude i 100, čak i 200 godišnje. U ovoj jubilarnoj godini premašićemo brojku od 70 koncerata. Karijera mi je u život donela ljude, ja uvek pamtim dobre. Video sam predele do kojih verovatno nikada ne bih došao da nije bilo muzike (Australija, Novi Zeland, Kazahstan, Zimbabve, Bocvana, Amerika i Kanada više puta, sve evropske gradove). Ono što ovaj posao oduzima je vreme sa porodicom. Možda nekad nisi prisutan kada se desi neki bitan događaj u životu deteta ili porodice uopšteno. Onda se potrudiš da to nekako nadoknadiš u danima kad si tu – rekao je Momčilo Bajagić Bajaga povodom dodele GODUM nagrade za životno delo.

(Telegraf.rs)

Video: Bajaga objašnjava kako je grupa Bajaga i Instruktori dobila ime

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA