Najbolji tenor današnjice, Jonas Kaufman, pokazao klasu na BEMUS-u u Sava Centru: Publika nije štedela dlanove

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najstariji muzički festival u Srbiji, BEMUS, otvoren je 56. put, a publika u Plavoj dvorani Sava Centra imala je priliku da sluša najvećeg tenora današnjice Jonasa Kaufmana, koji je pokazao klasu i Beogradu.

Impresivan je bio Vojvođanski simfonijski orkestar, koji je svirao na ovom spektaklu, dok je dirigent bio maestro Johan Rider.

Nakon što je 56. BEMUS zvanično otvaren, začuo se zvuk instrumenata. Vojvođanski simfonijski orkestar, kojim je upravljao dirigent Johan Rider je briljirao i pokazao svetsku klasu.

Da je, kako kažu, najbolji tenor današnjice, Jonas Kaufman je potvrdio na sceni. Svojim raskošnim glasom očarao je publiku, koja ga nakon svake izvedbe navradila gromoglasnim aplauzom.

Na sceni Plave dvorane Sava Centra Jonas Kaufman je izveo poznate arije iz opera “Đokonda”, “Karmen”, “Toska”, “Andrea Šenije”, kao i iz opereta “Zemlja smeška” i “Cirkuska princeza”.

Na repeetoaru je bila filmska muzika, a čuveni tenor je uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestrq i dirigenta Johana Ridera izvodio numere iz legendarnih filmova “Bilo jednom u Americi”, “Misija”, “Gladijator”... Kao i čuvena pesma "Strangers In The Night", koju je svojevremeno sa velikim uspehom pevao Frenk Sinatra.

Legendarna "Nessum Dorma" takođe je zvučala impresivno, kao i ""You'll Never Walk Alone".

Sve je bilo na svetskom nivou, a publika je mogla da uživa u prvoklasnom muzičkom događaju i nije štedela dlanove za umetnike.

(Telegraf.rs)

Video: "Dancing Queen: ABBA Simphonyc Tribute Show" u mts Dvorani: Orili se hitovi grupe ABBA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA