Počeo 11. Međunarodni festival saksofona – Belgrade SAXperience: Jesen u Beogradu počela zvucima saksofona

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nastupom (kamernog ansambla) trija Klavis iz Austrije u Atrijumu Narodnog muzeja u sredu, 25. septembra počeo je 11. Međunarodni festival saksofona – Belgrade SAXperience.

Ovaj jedinstveni sastav čine Miha Ferk (saksofon), Dženi Lipl (violina) i Sabina Hasanova (klavir) privlači međunarodnu pažnju svojim inovativnim pristupom i impresivno raznovrsnim repertoarom. Publika u Beogradu mogla je da uživa u izvođenju dela Mocarta, Marka Ejšena, Ervina Šulhofa i Šostakoviča.

Milan Savić, direktor Belgrade SAXperience festivala je o ovogodišnjem izboru muzičara koji nastupaju na festivalu rekao: „U izboru ansambala ili muzičara koji nastupaju na festivalu uvek se vodim idejom da program koji izvode bude raznolik, da saksofon predstavimo u različitim muzičkim žanrovima. Ali ono što je presudno da neko učestvuje jeste kvalitet muzičara. Taj kvalitet oni prenose na majstorskim radionicama koje organizujemo u okviru festivala, na kojima prenose svoje znanje i iskustvo“.

11. Međunarodni festival saksofona - Belgrade SAXperience traje do 28. septembra i održava se na više lokacija u Beogradu.

Ovogodišnji festival, koji podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije, predstaviće još neke od najznačajnijih evropskih saksofonista. Pa će tako u četvrtak, 26. septembra u 19 časova u Galeriji SANU koncert održati saksofonista Alesandro Malanjino iz Italije u saradnji sa našom renomiranom pijanistkinjom Nedom Hofman Sretenović.

U petak, 27. septembra u 20 časova u UK Parobrod nastupiće belgijski saksofonista Piter Pelens, profesor na Kraljevskom konzervatorijumu u Antverpenu.

U subotu, 28. septembra u 11 časova u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca biće organizovan Mini SAXPERIENCE na kome će nastupiti Banda saksofonista (u okviru programa Mala škola bontona: Kako se sluša saksofon).

Festival će zvanično biti zatvoren u subotu, 28. septembra u 21 čas u Boho Baru na Kalemegdanskoj terasi kada će biti održan koncert Live SAXPERIENCE na kome će nastupiti Milan Savić, saksofonista i osnivač festivala i Danijel Čehranov, di-džej.

Više o programu festivala na društvenim mrežama i sajtu: https://www.saxperience.rs/

(Telegraf.rs)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    26. septembar 2024 | 15:48

    Ovde se može ići opušteno i uživati, ovde ne dolaze navijačke grupe da prave nerede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA