Royal Philharmonic Orchestra u Beogradu - Najavljen impresivan repertoar za koncert 12. oktobra u Sava Centru

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ljubitelji klasične muzike u Beogradu imaće priliku da uživaju u vrhunskom koncertu Royal Philharmonic Orchestra, koji će se održati 12. oktobra u Sava Centru u okviru Classico festivala. Ovaj prestižni orkestar, pod dirigentskom palicom čuvenog Vasily Petrenka, izvešće pažljivo odabran program koji će zasigurno oduševiti publiku.

Koncert će započeti jednim od najdinamičnijih dela Antonjina Dvoržka, “Carnival Overture”, čija živahna energija i bogatstvo zvuka predstavljaju idealan uvod u spektakl koji sledi.

Nakon toga na scenu stupa mladi i izuzetno talentovani pijanista Yunchan Lim, koji će izvesti “Koncert za klavir i orkestar br. 2” Frederika Šopena. Ova kompozicija predstavlja jedno od najlepših i najemotivnijih dela klavirske literature, a Yunchan Lim, koji je već osvojio međunarodnu scenu, pružiće publici nezaboravno izvođenje.

Royal Orchestra Foto: SkyMusic promo

Posle pauze, orkestar će izvesti jedno od remek-dela XX veka – “Koncert za orkestar” Bele Bartoka. Ovo grandiozno delo ističe virtuoznost svakog člana orkestra, a Bartokova maestralna kombinacija različitih muzičkih stilova i tema stvoriće moćnu završnicu ovog muzičkog spektakla.

Koncert Kraljevske filfarmonije obećava jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje klasične muzike, a ulaznice su dostupne putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA