"Suze su mi krenule posle 2-3 kadra": Jake reči Milana Kalinića o spotu Milana Vasića koji je snimljen na KiM

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Glumac i pevač Milan Vasić ekranizovao je svoju novu numeru "Metohijo, moja avlijo", koja dobila brojne pohvale. Kao što je poznato, spot je sniman na Kosovu i Metohiji, u kojem se takođe pojavljuje i glumica Mirka Vasiljević, a među prvima ga je pogledao Milan Kalinić, koji je novinarima izneo svoje utiske.

"Ja sam spot odgledao još pre 10-15 dana, zato što Milan meni jednom od prvih pošalje spotove i voli moje mišljenje. Da ne kažem ceni, to je malo jaka reč, ali voli moje mišljenje. Pa evo, videli ste reakcije danas. Mislim, ovo je stvarno specifično gledati ga na velikom platnu i ovoj atmosferi. Ljudi koji su izlazili tu i držali gore pa kažu, jako je teško pričati i jako je teško pričati, ali ne treba mnogo pričati. Treba samo reći da su mi suze krenule posle 2-3 takta i 2-3 kadra i da su onako stiljivo, ali sa vrlo jakom porukom klizele iz lice do kraja spota. Mislim da je to dovoljno reći, ne treba više ništa, ali ako smem ja da dodam nešto na svoju ruku", rekao je Milan Kalinić, a onda je nastavio sa svojom jakom porukom:

"Ovo što radi Milan Vasić, nemate pojma koliko snagu ima. Mnogo više od svih izgovorenih reći, od ratobornih, jakih, patriotskih poruka, od busanja u grudi, od zveckanja raznoraznim stvarima, od izigravanja nekih lažnih patriotskih veličina i izvikivanja parola. Ovo što Milan Vasić radi je bukvalno uzidavanje Kosovom i Metohije u svako biće koje možda i ne osjeća na pravi način to. I dovoljno je prvo slušati te pesme, a onda ko nekad i otići s Milanom, kao što je rekao i tekstopisac, i provesti s njim par dana na Kosovu i Metohiji, i vi, iako ste bili totalno indifferentni prema Kosovu, potpuno u vama kreće da se budi nešto neverovatnije. I zato je ova misija Milana Vasića, što se tiče Kosova i Metohije i mnogo širog toga, neverovatno velika. I ko to ne razume, taj ne razume svoj smisao", rekao je Kalinić.

Video: Milan Kalinić o spotu Metohijo, moja avlijo Milana Vasića

Milan Kalinić je svojevremeno glumio zajedno sa Andrijom Miloševićem i Milanom Vasićem u ostvarenju "Pevaj, brate".

"Mislim da smo svi sazreli na jedan pravi način, ali ono što je najbitnije, ostali smo kroz to sazrevanje i dalje veliki prijatelji. Što znači da smo pravi prijatelji i da je to sve bilo iskreno. Kad sazrevaš ti onda shvataš neke stvari, malo si teži što se tiče nekih stvari, malo teže trpiš neke stvari, a ako smo i dalje ostali ovo što jesmo, mislim da je to prava stvar. I zato sam stvarno presrećen zbog Milana i evo i da apelujem sada kada Milan pozove na neke sledeće akcije i svoje kolege, a i druge ljude da dođu na Kosovo i Metohiju, da se ne pojavimo samo nas nekolicina, nego da se pojavimo u velikom broju. Verujte mi, verujte mi.

Znači, dobićete jednu novu nit, jednu novu patinu u svom biću koja će vam mnogo značiti", naveo je Kalinić.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Milana Vasića o spotu za pesmu "Metohijo, moja avlijo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    18. septembar 2024 | 19:07

    Svaka čast Vasicu , to je pravi Srbin , imaš od mene naj veću podršku sve sto radiš za Kosovo i Metohiju , živ bio 100 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA