Majli Sajrus tužili zbog plagijata: Tvrde da pesma "Flowers" ima sličnosti sa numerom Bruna Marsa

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Majli Sajrus je tužena zbog sličnosti koju njen hit "Flowers", koji je osvojio Gremi, ima sa pesmom Bruna Marsa, "When I Was Your Man".

Prema TMZ-u, pevačica je imenovana u tužbi za kršenje autorskih prava od strane Tempo Music Investments, kompanije koja tvrdi da poseduje deo Marsove numere. Primetno je da Bruno nije tužilac u tužbi.

U dokumentima, Tempo Music kaže da je sličnost pesama „neosporna na osnovu kombinacije i broja sličnosti između dva snimka i da pesma "Flowers" ne bi postojala da nije numere "When I Was Your Man".

Tvrdi se da verzija Sajrusove "namerno kopira" Marsov hit. Ako pažljivo slušate tekst svake pesme, čini se da njeni refreni imaju lirsku vezu.

Evo Marsovog refrena za Vhen I Vas Iour Man, koji je objavio 2012.

"Trebalo je da ti kupim cveće. I držao te za ruku. Trebalo je da ti dam sve svoje sate kada sam imao priliku. Vodim te na svaku zabavu jer sve što si želeo je da plešeš. Sada moja beba pleše. Ali ona pleše sa drugim muškarcem", peva Bruno.

Evo i refrena Sajrusove za pesmu "Flowers"

"Mogu sebi da kupim cveće. Napiši moje ime u pesku. Pričam sam sa sobom satima. Reći stvari koje ne razumete. Mogu da odvedem sebe da igram. Mogu se držati za ruku. Mogu sebe da volim bolje nego ti", peva ona na numeri.

Tempo Music tvrdi da su Majli, njena izdavačka kuća i njeni producenti imali pristup Marsovoj pesmi i da žele da dobiju finansijsku nadoknadu. Takođe su zatražili da se Sajrusovoj zabrani distribucija ili izvođenje "Flowers".

Singl se pojavljuje na njenom albumu "Endless Summer Vacation", koji je debitovao na trećem mestu američke Bilbord 200 liste prošle godine.

Priča se da je pesma "Flowers" inspirisana njenom vezom i raspadom braka sa australijskim glumcem Liamom Hemsvortom.

(Telegraf.rs/news.com.au)

Video: Princ od Vranje: Duet sa Majli Sajrus i Zdravkom Čolićem ili ništa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA