Grupa Singing loins nastupila u Pirotu: Govorili i o legendarnim "Mućkama"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fenomenalni britanski bend Singing loins, koji svira kako sami kažu "sirovi folk sa Delte Midveja", nastupio je sinoć u prepunom klubu Doma kulture. Ovo je njihov četvrti nastup u Pirotu, a u Srbiji su nastupali pre Pirota u Beogradu i Novom Sadu. U Pirot međutim dolaze četvrti put, zadnji put su bili pre više od decenije, a pevač benda Artur Alan kaže za Telegraf.rs da u Srbiju uvek rado dolaze i to sa posebnim emocijama.

-Mi smo četvrti put u Pirotu. Zadnji put je bilo davno pre možda 15 godina, tada je sa nama bio i bivši frontmen benda i svojevrsno zaštitno lice benda Kris Broderik, koji je nažalost preminuo pre par godina. Sada ćemo dosta njegovih pesama svirati, ali u novom ruhu, imamo veći saund, imamo violinu, mandolinu u bendu, osim standardnog bubnja i dve gitare-kaže Alan, uz konstataciju da njega i njegove klupske drugare posebno oduševljava srpska hrana.

-Hrana je ovde fenomenalna, svašta smo probali, mnogo vrsta mesa, sve je izvrsno, jedan od kolega je oduševljen pirotskim sirom, kačkavaljem, koga je probao ovde-priča Alan i dodaje da će bend na veliku evropsku turneju zapravo krenuti naredne godine, a ovo je svega nekoliko koncerata po Engleskoj, i odmah zatim Srbiji, kako bi se publici predstavio novi album.

Video: Sirovi folk s delte Midveja

Mućke su ovde mega popularne

Alan kaže da jedna od stvari koji ih je fascinirala još kada su prvi put došli u Srbiju, bila činjenica da Srbi prosto obožavaju kultnu engelsku seriju Mućke.

-Jedan od mlađih članova nije mogao da veruje kada je u Beogradu iz stana u kome smo bili, pogledavši kroz prozor, video ogroman grafit "Only fools and horses". Tada sam mu, s obzirom da sam ranije bio sa starom postavkom, objasnio da ovde svi obožavaju Rodnija, Del Boja i ostale aktere Mućki, što je potpuno fascinantno-kaže Alan.

Koncert u Pirotu oduševio je publiku u holu Doma kulture koja je, na iznenađenje ovog kultnog benda, horski pevala brojne hitove "Kraljeva Delte Midveja", kako ih još nazivaju u Engleskoj.

(A.Ć.)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA