Baby Lasagni uručena Zlatna ploča za singl „Rim Tim Tagi Dim“

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Uoči prvog od tri uzastopna velika zagrebačka koncerta, Baby Lasagni je juče svečano uručeno još jedno internacionalno priznanje – Zlatna ploča za singl „Rim Tim Tagi Dim“. Nova nagrada stiže iz Universal Music Grčke, gde je pesma „Rim Tim Tagi Dim“ ostvarila zlatni status za ukupni broj strimova prema zvaničnim podacima Svetske diskografske federacije, IFPI.

Na konferenciji za medije održanoj 12. septembra na stadionu Šalata, Baby Lasagni nagradu je dodelio Nikola Jovanović iz Universal Music Grupe: „Marko, imamo iznenađenje za tebe! Ova zlatna ploča dolazi iz Grčke, od strane IFPI-ja, najvećeg diskografskog tela na planeti“. Uvek neposredan i iskren, Baby Lasagna nije mogao sakriti veliku radost pa je, uz zahvalu i poziranje medijima, priznanje zagrlio i tako ušao u završne pripreme za koncert.

„Marko zaslužuje sve ovo što mu se događa. Dugo nismo imali ovoliko veliku zvezdu, čini se da je to rezervisano samo za odlikaše – a Baby Lasagna je upravo to“, dodao je Nikola Jovanović, predstavnik Universal Musica.

Podsetimo, Baby Lasagna je sa pesmom „Rim Tim Tagi Dim“ ovogodišnji drugoplasirani predstavnik Evrovizije, ujedno i pobednik telefonskih glasova publike, a paralelno i dobitnik niza zvaničnih i fanovskih priznanja. Niz uspeha Marko Purišić (Baby Lasagna) krunisao je globalnim diskografskim ugovorom s Universal Music Groupom čime je započeo novo poglavlje u svojoj umetničkoj karijeri. Usledio je singl „...and I“, a publiku i medije nastavlja osvajati i uz bombastičnu, najnoviju pesmu „Biggie Boom Boom“. Aktuelnim singlom Baby Lasagna najavio je i album, a uz sjajne rezultate na muzičkim platformama, pesmu prati i muzički video spot koji se odmah našao na prvom mestu YouTube trendinga. U tekstu se Baby Lasagna dotiče kolektivnih strahova i teskoba – a snažni ritam i energija koju nosi pesmu su stavili uz sam nastavak globalnog hita „Rim Tim Tagi Dim“.

Dobro poznate hitove i nove pesme fanovi će imati prilike da pevaju uglas na beogradskim koncertima 27. i 28. septembra u Domu omladine Beograda, kao i na nadolazećoj evropskoj Meow Back turneji koja počinje u martu 2025. godine i obuhvata ukupno 21 nastup u 16 evropskih zemalja.

Baby Lasagna Foto: Goran Berović

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i muzičara da umesto prema uputima naručilaca stvara muziku po vlastitom ukusu. Na razigraniji, zabavan i jedinstven način Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pesama za bend Mono Inc. koji je ostvario zapažen uspeh u Nemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, te u isto vreme piše više u skladu s vlastitim iskustvima i pogledima na svet. „Oduvek sam želeo eksperimentisati u muzici i raditi na projektima izvan okvira žanrova“, poručuje muzičar koji najavljuje i skorašnji izlazak debitantskog albuma. Kao Baby Lasagna ima više od 64 miliona sveukupnih strimova na muzičkim platformama, pa je njegova evrovizijska himna „Rim Tim Tagi Dim“ dobila najviše glasova javnosti na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu. Ranije ovog leta, Baby Lasagna oduševio je nastupima na velikim festivalima širom Evrope, a velika nadolazeća Meow Back turneja počinje u martu 2025. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Luna Pilić o filmu "Sveta porodica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA