Duet Mileta Kekina i Darka Rundeka u rimejku pesme ”Trening za umiranje”

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Duet Mileta Saradnja dvojice prekaljenih kantautora, Mileta Kekina i Darka Rundeka, rezultirala je rimejkom klasika Hladnog piva „Trening za umiranje“.

Ovo je jedna od pesama koja Kekina prati ceo život i nakon više od tri decenije odlučio je da joj udahne novi život u potpuno novom aranžmanu.

„'Trening za umiranje' napisao sam sa dvadeset godina i već dugo želim da je ponovo snimim. Ne zato što joj nešto fali u žestokoj pankerskoj verziji sa Džinovskog, nego sam hteo da je opet doživim prvi put. Zato mi je bio potreban gost koji će Treningu dati novu dimenziju i patinu. Setio sam se odmah Darka Rundeka sa kim već dugo želim sarađivati. Čekao sam pravu pesmu koja je, eto, konačno došla. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi prepoznatljivi Rundekovski pomereni pečat.“ – rekao je Kekin.

„Bilo mi je drago kad mi se Mile Kekin javio sa idejom za saradnju jer ga cenim kao autora, a posebno kao tekstopisca. 'Trening za umiranje' nisam poznavao u ranije objavljenoj verziji. Aranžman koji su mi Mile i Mark Mrakovčić poslali zvučao je poletno i autentično, mogao sam da se poistovetim sa glavnim junakom pesme pa sam rado prionuo na posao i otpevao u svom kućnom studiju uz matricu koju su mi poslali. Posle smo još malo doterivali i razmenjivali ideje kod njih u studiju, na zajedničko zadovoljstvo. Snimanje spota mi je takođe bila prijatna igra, pa ako se i publici svidi - zaokružiće se jedna lepa saradnja.“ – rekao je Darko Rundek.

Ono što je ovaj ceo projekat potpuno umetnički zaokružilo je videospot. Mladi režiser Dinko Šimac, sa kojim je Kekin sarađivao prvi put, uložio je dva meseca rada da napravi ovo pravo malo remek delo.

Šimac je vizuelno realizovao Miletovu ideju o mračnom filmu ceste kojom vozi – sa svojim vokalnim suvozačem - kroz intimne životne trenutke.

Na videospot se osvrnuo i sam reditelj Dinko Šimac:

"Trening za umiranje" je pesma koju znam otkad znam za sebe jer se nalazila na jednoj od prvih kaseta koju sam imao. Iz tog sam razloga osetio veliku odgovornost i prema pesmi, ali nekako i prema sebi - da pokušam da napravim spot koji će biti nešto posebno. Mile i ja smo krenuli od ideje 'road tripa' - koja je već mnogo puta obrađena. No, u našem slučaju, road trip se pretvorio u alegoriju vožnje kroz život i ustrajnosti kod težih životnih situacija. O kretanju napred i begu. Pomislio sam da je to savršena prilika da "smanjimo" Mileta i Darka u minijature i smestimo ih u porodičnu kuću, u male autiće i među igračke. Svojevrsna Priča o igračkama, ali uz veću dozu mraka. "

„Trening za umiranje“ biće deo repertoara koji Kekin najavljuje na nadolazećim koncertima:

14.9. Niš (Srbija)

21.9. Oslo (Norveška)

19.10. Ruski Krstur (Srbija)

25.10. Ljubljana (Slovenija)

01.11. Novi Sad (Srbija)

02.11. Beograd (Srbija)

09.11. Zagreb, Tvornica (Hrvatska)

(Telegraf.rs)

Video: Rundek nakon dva uspešna koncerta u Jevremovcu: "Nešto novo, još lepše se dogodilo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA