"Bora nije umro, on je samo zakoračio u večnost": Daša otkrio kako mu je Čorba pomogao da nastanu Legende

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zoran Dašić Daša se na komemoraciji povodom smrti Bore Đorđevića u Čačku prisetio kakav je čovek bio Bora Čorba i kako mu je pomogao kroz život. Kroz jednu od takvih pomoći nastala je i grupa Legende.

"Prvo saučešće porodici i svima koji su Boru zaista voleli. Kažu da si blagosloven, ako samo jednu osobu usrećiš bar na trenutak, a Bora je toliko generacija i ljude usrećio svojim pesmama i dao im lepe trenutke. Kada si sa nekim skoro 50 godina drug, prijatelj, pa i kum, onda sa sigurnošću mogu da kažem da je jedan veliki deo mog života završen. Ni smrt neke stvari ne može da prekine. Kada se i konac skida, čvor ostaje zauvek.

Kada mi je pre 40 godina rekao, da kada već zajedno ne možemo da radimo, a to bih jako želeo, uradi nešto sam, a ja ću biti uz tebe i daću sve od sebe da to uspe. I tako su nastale Legende. Čovek koji je promenio moj život i verovao više u mene nego ja sam. Moj dobri duh, moj anđeo čuvar, moj kum. Samo ko je dobro poznavao Boru, koji je sa njim proveo dovoljno vremena nasamo, dobro zna za jednu tananu, emotivnu dušu, nesebičnu, koji se samo prikrivao maskom buntovnika.

Bora nije umro, on je samo zakoračio u istoriju, večnost, koji mi mali možemo samo da sanjamo. Boro, srećan ti večni život, obasjan božanskom svetlošću. Slava ti", rekao je Daša.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji preživeli član Riblje Čorbe: Emotivan govor Vicka Milatovića o Bori Đorđeviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA