Jugoslav Vlahović, koji je radio legendarne omote Ribljoj čorbi, o Bori: "Voleo je ljude, ljude sa margine"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Umetnik Jugoslav Vlahović, koji je radio brojne legendarne omote grupi Riblja čorbe, obratio se prisutnima na komemoraciji povodom smrti Bore Đorđevića u Čačku. O Bori Čorbi imao je samo reči hvale.

"Naše prijateljstvo je počelo u Ateljeu 212. Ja sam već igrao u "Kosi", Bora je nešto kasnije došao i igrao u predstavi i mjuziklu "Isus Hrist Superstar". Bora je vrlo brzo postao superstar. Vrlo birzo smo se tu našli. On je bio odličan muzičar tada, duhovit i vrlo brzo smo se udružili. Od 1978. godine počinje naša saradnja. To je Borina osobina. Kada se s nekim sprijatelji, on saradnike je vrlo retko menjao. Od šofera, rasvete, o članovima grupe i da ne govorim. Radili smo puno omota. U početku smo zajedno radili.

Bora je voleo ljude, ljude sa margine, iz naroda, neobične ljude. On je sam bio čovek iz naroda, skroman čovek. On bi na Dedinju trebalo da ima neke dvorce. On je bio čovek duhovan i skroman. Meni je puno pomogao, koliko i ja njemu. Za vreme albuma "Uzubna", u Sava Centru su bili svi moji omoti, neću da kažem moji, da kažem naši. Kako je Čorba svirala koju pesmu, svetlo je osvetljavao taj omot. Ja sam došao sa Jakšom (sinom) da nas fotografiše Jakišina žena Marija. Parter je bio pun. Ljud su me prepoznali i skandirali mi "Jugo, majstore. Ja smatram to svojim najvećim priznanjem u karijeri. Ti omoti su imali uticaj", rekao je, između ostalog, Jugoslav Vlahović.

(Telegraf.rs)

Video: Frontmen YU Grupe se oprostio od Bore Đorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA