Jura Stublić poslao poruku za večnost posle smrti Bore Čorbe: "Zato ću šutjeti..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 36

Povodom smrti Bore Đorđevića oglasio se Jura Stublić.  Muzičar iz Hrvatske je u izjavi za Telegraf.rs naveo da izražava saučešće porodici, kolegama, prijateljima i svima koji su voleli frontmena Riblje čorbe.

"Izražavam sućut porodici, kolegama, prijateljima i svima koji su voljeli Boru i njegove pjesme. U smrti riječ prestaje i jedini odgovor na nju je šutnja. Zato ću šutjeti. Pustiti pjesnika da ode u miru. Mir želim svima nama", izjavio je Jura Stublić.

Podsetimo, Jura Stublić je svojevremeno otpevao pesmu "E, moj druže beogradski", antiratnu numeru, koja govori o besmislu rata, koja je snimljena u toku ratnih zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije.

Ova pesma je privukla pažnju svojevremeno i u Srbiji, a Bora Đorđević je sa grupom Minđušari snimio kontra numeru koja je nosila naziv "E, moj druže zagrebački".

(Telegraf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teofil

    4. septembar 2024 | 12:47

    Bravo Stubliću , tako se to radi , a ne ostali na opštoj "Rasprodaji Bola " , svi su sada polomljeni i skrhani , tri puta ga sreli u životu a znaju dve pesme i jednu strofu , "mrtvi nisu roba ......" , ko je slušao Boru zna šta sam napisao , Boriša , ušao si u legendu , knjige će se pisati o tebi , putuj - al ipak ostaješ zauvek sa nama !

  • Mrki

    4. septembar 2024 | 12:41

    "Ostalo je ćutanje" pesma Riblje Čorbe, je jedina reakcija na ovakav gubitak. Jura je mnogo rekao,mnogo dublji smisao je ove njegove objave. Svaka čast. Nije teško biti čovek. Boro,počivaj u miru i hvala za sve 🙏🏼

  • злата

    4. septembar 2024 | 12:38

    Ima i normalnih hrvata. 💚

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA