Bajaga i Instruktori koncertom na Ušću proslavila 40 godina postojanja: Revija hitova za pamćenje

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Grupa Bajaga i Instruktori proslavila je 40 godina postojanja velikim koncertom na beogradskom Ušću, koje je, kao što se očekivalo, bilo je krcato sa ljudima.

Pre nastupa Momčila Bajagića Bajage i ostatka ovog sastava, publiku su zabavljali bendovi Dram, Artan Lili, kao i Kralj Čačka.

Bajaga i Instruktori su kročili na scenu i izveli pesmu "Ovo je grad". Publika je pevala zajedno sa Momčilom čuveni hit.

"Beograde, hvala što ste došli na 40 godina Bajage i Instruktora", rekao je Momčilo Bajagiĉ Bajaga, koji je potom izveo pesmu "Zmaj od noĉaja".

Publika je potom uglas zapevala " S druge strane jastuka", a zatim je Žika Milenković zapevao "Eins, zwei, Polizei", što je bila najava za hit "Berlin".

Naredna na repertoaru bila je "Marlena", a potom i "Poljubi me".

Nastavili au Bajaga i Instruktori sa starim hitovima, a na redu je bio čuveni "Tekila, gerila".

Na gitari se zatim začuo dobro poznati zvuk, š5o je bila najava za pesmu "Dobro jutro".

Bajaga i Instruktori su razgalili publiku hitom "Godine prolaze".

Dobro poznate pesme se ređaju. Usledila je "Još te volim", a zatim "Kada hodaš", koja je posvećena Bori Đorđeviću.

"Sada jedna pesma iz doba Riblje Čorbe. Pevamo je za Boru, da pobedi", rekao je Bajaga, a potom je izveo još dva velika hit "Lepa Janja, ribareva kći" i "Na vrhovima prstiju".

Publika je ovacijama pozdravila izvođenje pesme "Život je nekad siv, nekad žut".

Usledila je bravura Aleksandra Loknera, a Bajaga i ekipa je izvela "Veselu pesmu".

Hitovi su nastavili. Ušćem su odjekivao "20. vek", a zatim je Bajagacizveo staru postavu Instruktora. Tu su bili Miroslav Cvetković Cvele, Nenad Stamatović, kao i Dejan Cukić.

Usledili su hitovi "220 u voltima" i "Jahači magle". Bajaga se zahvalio nekadašnjim članovoma Instruktora, a zatim otpevao "Muziku na struju".

Sledeći gosr bio je Vlada Negovanović, koj8i je svojevremeno svirao sa čuvenim bendom, a svi zajedno izveli su "Verujem, ne verujem".

Potom su svi zapegali "Plavi safir", kao i "Ti se dobro ljubiš".

Na repertoaru je bila i numera "Moji su drugovi", na koju se nadovezala pesma "Darja".

Bajaga je potom zamolio publiku da uključi svetla na mobilnim telefonima, što je bila najava za pesmu "Zažmuri".

Kao i za svaku pesmu, bend je nagrađen ovacijama. Bajagaci Inatruktori nisu se zaustavljali, te su nastavili sa hitovima.

Sa publikom su zajedno pevali "Tišinu", a upravom tom pesmom je završen koncert.

Naravno, to nije bio kraj. Usledio je bis. Prva na repertoaru je bila "Otkda tebe volim", a zatim "Ruski voz", kao i "Tamaru".

Usledio je i drugi bis.

"Hvala Vam, Beograde, što ste s nama proslavili 40 godina postojanja. Bez ove pesme ne bi moglo", rekao je Bajaga i izveo "442 do Beografa".

Za sam kraj, Bajaga i Instruktori su izvoli "Samo nam je ljubav potrebna", a proslava je završena vatrometom.

(Telegraf.rs)

Video: Zagrmela Marakana zbog Momčila Bajagića Bajage

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    31. avgust 2024 | 22:47

    Nazalost organizacija koncerta je jako losa. 2h cekanja za casu vode govori sve. Mi smo koncert napustili pre nego sto je Bajaga uopste poceo

  • Ivana

    31. avgust 2024 | 22:25

    Najgore organizovan koncert! Sram ih bilo! Za cenu karte od 6000 dinara sram ih bilo! Kupili smo karte za Hipodrom prvog dana prodaje, uzeli skuplje karte za sedenje! Jasno je bilo da organizacija nece valjati cim su menjali lokaciju! To sebi jedan ozbiljan iskusan umetnik i izvodjac nikad ne bi smeo da dozvoli! Veceras sam dozivela prvoklasno maltretiranje kao posledicu lose organizacije da mi se sve zgadilo i 40 godina koliko ga slusam, uspeli su i neka secanja da mi pokvare da sam se na kraju izvukla jedva iz tog haosa oko Usca, prodala kartu po ceni kostanja (srecom) i sa gdinom Bajagicem se pozdravila za ubuduce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA