Simfonijski orkestar iz Subotice sprema se za nezaboravan koncert na Trgu: "Očekuje nas fenomenalno veče"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta i direktor Simfonijskog orkestra u Subotici, u ekskluzivnom razgovoru za portal Telegraf najavljuje poseban koncert povodom Dana grada. Ovaj događaj, zakazan za 30. avgust od 21 čas, održaće se na Trgu u centru Subotice i obećava da će biti nezaboravna muzička manifestacija.

Subotica se sprema za veliki tradicionalni koncert povodom Dana grada. Šta publika može da očekuje od ovog događaja?

- Ove godine, želimo da publici poklonimo jedno zaista posebno iskustvo. Simfonijski orkestar iz Subotice, koji je sastavljen od najvećih muzičkim imena klasične muzike u Srbiji, pripremio je raznovrstan repertoar koji obuhvata klasična dela, ali i popularne kompozicije koje svi vole. Koncert će biti održan na otvorenom, na Trgu u centru Subotice, što doprinosi dodatnom doživljaju. Očekuje nas veče ispunjeno muzikom, emocijama, i nadamo se, mnogim osmesima.

Da li možete da nam otkrijete koji će se komadi izvoditi na koncertu?

Naravno. Na programu će se naći dela velikih kompozitora kao što su Orf, Dvoržak, Smetana, Delib, Maskanji, Bize… ali ćemo publici pružiti i priliku da uživa u nekim modernijim kompozicijama. Izuzetne interpretacije ovih dela pružiće poznate solistkinje Ljubica Vraneš i Dragana Radaković, pod vođstvom koncertmajstora Miloša Nikolića i dirigenta Mikice Jevtića. Naš cilj je da koncert bude zanimljiv svim generacijama, pa smo pažljivo birali repertoar koji će zadovoljiti različite ukuse.

Kakva je priprema orkestra za ovakve događaje?

Priprema za ovakve događaje zahteva mnogo rada i posvećenosti. Članovi orkestra vežbaju svakodnevno, a mi kao tim radimo na svakom detalju kako bi sve proteklo savršeno. Važno nam je da se svaki član orkestra oseća spremno i samopouzdano na sceni, jer to direktno utiče na kvalitet izvođenja. Takođe, tehnička priprema za koncert na otvorenom zahteva dodatne napore, ali smo uvereni da će sve biti besprekorno.

Miloš NIkolić Foto: Narodno pozorište Subotica

Kako biste ocenili kulturni značaj ovakvih događaja za Suboticu?

Ovakvi događaji su izuzetno važni za kulturni život Subotice. Pomažu u očuvanju i promociji kulturne baštine, ali i u razvoju publike koja je zainteresovana za umetnost i muziku. Subotica ima bogatu kulturnu tradiciju i mislim da je važno da je negujemo i dalje razvijamo kroz ovakve manifestacije. Zato koristim ovu priliku da pozovem sve naše drage sugarđane da dođu i uživaju u kvalitetnoj muzici. Takođe želim da se u ime Simfonijskog orkestara zahvalim za velikoj podršci našoj lokalnoj samoupravi, a posebno gradonačelniku Stevanu Bakiću.

Subotica se ponosi svojom bogatom kulturnom scenom, a ovogodišnji koncert povodom Dana grada još jednom potvrđuje taj status. Kako nam je Miloš Nikolić otkrio, publiku očekuje vrhunsko muzičko veče koje će slaviti ne samo grad, već i umetnost. Na Trgu u centru Subotice, 30. Avgusta od 21 čas, muzika će govoriti više od reči, a svi prisutni će imati priliku da uživaju u trenutku koji će se dugo pamtiti.

(A.Nedeljković)

Video: Jelena Đokić o filmu "78 dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA