Max Juričić iz benda Ljetno kino za Telegraf.rs o Vladi Divljanu, o periodu kada je svirao u Azri i Filmu

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Posle dve godine godina, Ljetno kino se vraća u Botaničku baštu "Jevremovac", gde će održati koncert u nedelju, 8 septembra od 18 časova, u okviru manifestacije "24 Kitchen Piknika u Bašti".

Ovaj bend predvodi Max Juričić, koji je u intervjuu za Telegraf.rs govorio o novom beogradskom nastupu, periodu kada je svirao u Azri, Filmu i Vješticama, o saradnji sa Vladom Divljanom.

  • Šta publika može da očekuje od novog beogradskog koncerta? Pre nekoliko godina imali ste prilike da svirate na istom mestu.

Beogradska Botanička bašta je jedno od najlepših mesta gde sam svirao, a svirao sam na puno lepih mesta. Oduševio nas je profil publike, od male dece do matoraca koji vole koncerte, tako da je atmosfera bila vrlo slična kao kad tokom leta sviramo na rivi u nekom primorskom mestu. Nadam se da će i ovaj put biti slično.

  • Imate originalno ime za bend. Da li postoji neka priča kako je sastav Ljetno kino dobio naziv?

Bend sam okupio u Postira na Braču gde je nekad tokom leta postojalo kino u kojem sam odgledao većinu filmova u żivotu. Kako to već ide, na mestu gde je nekad bilo kino, danas je hotelski bazen, tako da je ime benda i moj (uzaludni) protest.

  • Kao što je poznato, sa Vladom Divljanom ste imali uspešnu saradnju. Kako pamtite Vladu kao muzičara i kao čoveka?

Sprijateljili smo se na omladinskom festival u Subotici 1980. gde su izmedju ostalih nastupili Idoli i grupa Film. Prvi puta smo zajedno svirali u bašti SKC-a nakon raspada Idola i originalne postave Filma s mojim tadašnjim bendom Le Cinema. Nekoliko decenija kasnije pozvao sam ga da nastupi s Ljetnim kinom, dopalo nam se i pao je dogovor da svaka tri meseca snimimo singl bez velike priče i planova. Tako je

nastao EP “4 godišnja doba” na kojem su Samo jednu ljubav imam, Vodim te na more, Najlepša i Iza osmeha. Poslednje snimke su s koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture koji sam potajno snimio čisto da čujemo kako zvučimo. Tada sam ga najavio “Vlada Divljan – najveći gentleman rock&rolla” što je zaista bio i ostao.

  • Da li možete da se prisetite neke anegdote sa Divljanom?

Druženje s Divljanom je samo po sebi velika anegdota. Jedna od smešnijih je iz 81. kada su Film i Idoli odradili izuzetno uspešnu letnju turneju nakon koje nam je legendarni manager rekao da nema love i da smo zapravo mi njemu dużni. Tada nam to uopće nije bilo smešno.

  • Ranije ste imali priliku da svirate u bendovima kao što su Azra, Film, Vještice.... Kako pamtite taj period?

Zapamtio sam ono što je bilo lepo ili smešno, a sve ostalo zaboravio.

  • Da li ste u kontaktu sa Jurom Stublićem i Džonijem Štulićem? Imate li neku zanimljivu priču iz vremena kada ste zajedno nastupali?

Ljude s kojima sam svirao doživljavam kao svoju familiju i kako to s familijama bude, želim im sve najbolje, ali s nekima nemam veliku želju da se drużim..

Ljetno Kino Foto: Ivan Buvinić
  • Gde nalazite inspiraciju za Vaše pesme? Šta kroz Vaše pesme, aranžmane želite da poručite publici?

Uvek sam volio brzu i energičnu svirku i pesme s pozitivnom porukom i bez obzira na stil i zvuk, to sam gurao u svakom bendu.

  • Da li se i koliko se rokenrol promenio?

Davno je Elvis J. Kurtović izdao album pod nazivom “Dao bog da crkne rock&aroll kad ga svako svira”. I tu se nama šta dodati.

  • Na koju Vašu pesmu ste najponosniji?

Snimio sam stotine pesama s različitim autorima, ali nema ih puno koje mi danas zvuče bez greške. Ponosan sam da sam imao prste u pesmi Zlato (Vještice live Zagreb gori) i Samo jednu ljubav imam

(Divljan & Ljetno kino). Zadnjih par godina imam solo projekt Plesač Sporog Stepa i dosta sam zadovoljan kako zvuči poslednji singl "Lomi me".

Ljetno Kino Foto: Jurica Cvitanić
  • Koji su Vaši dalji planovi nakon beogradskog koncerta?

Plan je jednostavan - da u Botaničkoj bašti budemo toliko dobri i zabavni da nas organizatori ponovo pozovu.

(Telegraf.rs)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA