Gennaro i Santino Spinelli nastupaju u La Scali povodom Svetskog dana Roma

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Povodom Svetskog dana Roma, koji se svake godine obeležava 8. aprila, violinist Gennaro Spinelli i njegov otac, muzičar i kompozitor Santino Spinelli, održali su koncert u četvrtak, 10. aprila 2024. godine, u 15 sati u renomiranoj opernoj kući La Scala u Milanu. Na koncertu romske soliste je pratita sekcija Anpi iz La Scale i muzičari iz Simfonijskog orkestra Gioachina Rossinija iz Pesara. Organizatori koncerta bili su Unija italijanskih romskih zajednica (UCRI), čiji je predsednik Gennaro Spinelli, i Italijanski Nacionalni ured za borbu protiv rasne diskriminacije (UNAR).

Santino Spinelli Foto: Kali Sara

Ovim nastupom, Gennaro i Santino Spinelli postigli su istorijski uspeh kao prvi romski solisti koji je nastupio u jednoj od najpoznatijih svetskih opernih kuća. Njihov koncert predstavlja važan simbolički korak u kulturnoj i socijalnoj integraciji, ne samo za Italiju, već i za romsku i sintsku zajednicu širom sveta.

Santino Spinelli Foto: Kali Sara

Gennaro i Santino Spinelli, zajedno sa celom porodicom Spinelli, prepoznati su kao vrhunski promoteri romske muzike i kulture na međunarodnom nivou. Takođe, istaknuli su se na lokalnoj i međunarodnoj romskoj političkoj sceni. Godinama sarađuju sa Savezom Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA", koji je nedavno učestvovao na manifestaciji Noć muzeja, priredivši izložbu "Doprinos Roma svetskoj muzici", kao i na prošlogodišnjem obeležavanju Svetskog dana romskog jezika.

Izvor: Phralipen.hr

(A.N.)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA