Ikona međunarodnog muzičkog filma – Rudi Dolezal gost grupe Queen Sensation u Beogradu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Ovaj izuzetan filmski stvaralac družiće se i sa beogradskom publikom 2. septembra

Svetski priznati režiser i producent Rudi Dolezal, koji je sarađivao sa najvećim svetskim zvezdama dvadesetog veka, biće gost Beograda 2. septembra. Pre koncerta grupe Queen Sensation u Botaničkoj bašti Jevremovac, Dolezal ce predstaviti poslednju knjigu o Frediju Merkjuriju, a prisutni će imati priliku da vide neke od njegovih neobjavljenih snimaka iz privatne arhive.

Ko je taj čovek čiji je mentor bio Frenk Zapa? I šta povezuje The Rolling Stones, Bono Voksa (U2), Queen, Majlsa Dejvisa, Kvinsija Džounsa, Vitni Hjuston, Bilija Džoela, Stinga, Noru Džouns, Brusa Springstina, Trejsi Čepmen, Paulinu Rubio, Bon Jovi, Dejvida Bouvija, Lajonela Ričija, Leonarda Koena, Blur, Oasis, System of a Down, Saru Brajtman, Jewel, Genesis, Eltona Džona John, N’Sync, Boyz II Men, Hosea Karerasa, Džordža Majkla, Garta Bruksa, Lajzu Mineli, Eni Lenoks, Blondie, Wolfmother, RunDMC, The Strokes, Roxy Music, The Who, Dion Vorvik, Youssou N´Doura, Frenka Zapu, Metallicu, NoMercy, Bad Company, Herija Belafontea, Plasida Dominga?

Njihove dokumentarce, koncerte uživo i video spotove režirao je - RUDI DOLEZAL!

Rudi Dolezal Foto: Michael Wellerbesch

Rudi Dolezal je zaista legendarni filmski stvaralac. Radio je širom sveta sa zvezdama muzičke scene na dokumentarcima, muzičkim spotovima i koncertnim izdanjima. Osnovao je svoju evropsku kompaniju DoRo pre više od 35 godina, a režirao je i producirao više od 1000 muzičkih spotova, 500 dokumentaraca, 500 koncertnih filmova, kao i brojne reklame i TV emisije. Filmski festival Tribeca nazvao je Rudija Dolezala „ikonom međunarodnog muzičkog filma“ kada je njegov nagrađivan dokumentarac „Whitney Can I Be Me“ koji je režirao zajedno sa legendarnim dokumentaristom Nikom Brumfildom, imao svoju premijeru 2017. godine.

Javnost širom sveta privukao je produkcijom dokumentarca pod nazivom „The Joel Files“, koji opisuje patnje porodice rok zvezde Bilija Džoela tokom nacističkog - Hitlerovog režima u Nemačkoj pre i tokom Drugog svetskog rata. Međunarodno priznanje dobio je za izuzetan dokumentarac o gradu Beču („1001 Slika Beča“). Dobitnik je brojnih međunarodnih filmskih, TV i video nagrada, uključujući dve Grammy nominacije za „Miles & Quincy at Montreux“ i „Freddie Mercury – The Untold Story“, Bronzanog lava (Međunarodni festival reklamnog filma u Kanu), nekoliko Zlatnih kamera (Chicago), MTV nagrada, BRIT nagrada, dve Zlatne ruže Montreux-a, nagradu New York Festivala („Get Up – Stand Up“) i mnoge druge. Njegov najnoviji rad uključuje ko-režiju filma Show Time „Whitney Can I Be Me“, globalnog dokumentarca o Falku i dokumentarca za Ujedinjene nacije o ljudskim pravima koji je u Njujorku predstavio generalni sekretar UN Ban Ki-moon - „Face Human Rights“.

Novi film o Whitney, koji je Rudi napisao, režirao i producirao, pod nazivom „Whitney Close Up“ biće uskoro objavljen.

Sa grupom Queen Rudi Dolezal ostvario je izuzetno zapaženu saradnju režirajući za bend, ali i solo projekte Fredija Merkjurija, Brajana Meja i Rodžera Tejlora, čak 32 muzička videa i nekoliko dokumentaraca.

Ovaj izuzetan filmski stvaralac družiće se i sa beogradskom publikom 2. septembra! Pre koncerta Queen Sensation u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, Rudi će predstaviti svoju poslednju knjigu o Frediju Merkjuriju, a publika će imati prilike da vidi nikada ranije objavljene snimke sa bendom iz njegove privatne arhive.

Rudi Dolezal Foto: Clemens Bittne, archive Prods LLC

Ne propustite priliku da se bliže upoznate sa ovim legendarnim filmskim stvaraocem, vidite snimke koje javnost nije nikada videla i da sa Queen Sensation uživate u muzici jednog od najvećih bendova svih vremena!

Požurite, i za ovaj događaj tražiće se karta više! Ulaznice možete na prodajnim mestima Tickets.rs, online na https://tickets.rs/event/queen_sensation_14001, kao i na biletarnici Botaničke bašte.

The Show Must Go On!

(Telegraf.rs)

Video: Ed Širan se obratio na srpskom na koncertu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA