Subotica obeležava svoj dan uz spektakularan koncert na Trgu slobode

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Više od stotinu umetnika izvešće dela velikih kompozitora u čast Dana grada Subotice

Subotičani i njihovi gosti ove godine ponovo imaju priliku da uživaju u izvanrednom muzičkom događaju, koji će obeležiti Dan grada. Na Trgu slobode, 30. avgusta u 21 sat, Subotički simfonijski orkestar će prirediti koncert pod otvorenim nebom, uz podršku solista i hora.

Više od stotinu umetnika okupiće se na bini kako bi publiku poveli na muzičko putovanje kroz vreme. Na programu će se naći dela velikih kompozitora kao što su Orf, Dvoržak, Smetana, Delib, Maskanji, Bize,

Verdi, Katalani, Hofman, Čajkovski i Hristić. Izuzetne interpretacije ovih dela pružiće poznate solistkinje Ljubica Vraneš i Dragana Radaković, pod vođstvom koncertmajstora Miloša Nikolića i dirigenta Mikice Jevtića.

Subotički simfonijski orkestar, osnovan pre deset godina, izgradio je reputaciju jednog od vodećih izvođača klasične muzike u regionu. Koncerti koje redovno održava potvrđuju njegovu posvećenost visokim standardima i izazovima koje pred sebe postavlja.

- Prethodni koncerti Subotičkog simfonijskog orkestra samo su potvrdili značaj ove tradicije. To je način na koji iskazujemo naše poštovanje prema umetničkoj muzici i gradu koji predstavljamo i slavimo, izjavio je direktor orkestra Miloš Nikolić, dodajući da se raduje što će ponovo nastupiti pred svojim sugrađanima.

Koncert, Subotica Foto: Narodno pozorište - Subotica

Ovaj koncert ne bi bio moguć bez podrške Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, kao i Grada Subotice i gradonačelnika Stevana Bakića, kojima je Nikolić izrazio zahvalnost.

Subotički simfonijski orkestar svojim nastupom obećava veče za pamćenje, dostojno proslave kulturnog nasleđa ovog grada.

(A.N.)

Video: Ed Širan i Kalum Skot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA