Popov Rašić: Arested Development, Blek Uhuru,Konstrakta na Nišvil džez festivalu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Popov Rašić je rekla da je 30. Nišvil počeo još 9. avgusta pozorišnim i filmskim delom programa, dok je od 15. avgusta počeo muzički program sa izvođačima od džeza, preko vorld mjuzik i etna, do hiphopa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je portparolka Saška Popov Rašić koja je govorila o programu Nišvil džez festivala, čiji glavni program traje od 15. do 18. avgusta u Nišu.

Popov Rašić je rekla da je 30. Nišvil počeo još 9. avgusta pozorišnim i filmskim delom programa, dok je od 15. avgusta počeo muzički program sa izvođačima od džeza, preko vorld mjuzik i etna, do hiphopa.

Prema njenim rečima, na Nišvilu nastupaju, između ostalih hiphoperi Arested (Arrested) Development, zatim Bruklin fank esenšals (Brooklyn Funk Essentials) i rege sastav Blek (Black) Uhuru.

Od domaćih izvođača, Popov Rašić je izdvojila pop pevačicu Konstraktu, koja zatvara festival, džez sastav Ejot (Eyot), pevača Dadu Topića, repere Stereo bananu, Bed kopi (Bad Copy) i Edu Majku...

U okviru festivala premijerno je u sredu prikazan dokumentarni film "Moje putovanje" o pevaču narodne muzike Šabanu Bajramoviću (1936-2008), reditelja i scenariste Željka Mirkovića, u koprodukciji Nišvila.

"Film prati Bajramovića od njegovih najranijih koraka u svetu muzike, iz Cigan-male u Nišu, pa sve do Amerike, gde je završio svoju karijeru", istakla je Popov Rašić.

Podsetivši da je pre par godina britanski list Gardijan (Guardian) uvrstio Nišvil među deset najboljih festivala u Evropi, Popov Rašić je dodala da je to obaveza da održe status "najboljeg u regionu".

"Trudimo se da privučemo veliki broj publike iz godine u godinu, uvođenjem novih programa i bina, i dovođenjem atraktivnih gostiju. Brojka o kojoj se govori je pet do šest hiljada ljudi na veče na glavnoj bini, a sve ukupno tokom deset dana festivala prođe i do 100.000", navela je Popov Rašić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA