Solar Jazz Festival od 30. avgusta do 1. septembra u KC Grad-u

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U odnosu na prošlu godinu, Solar Jazz Festival donosi prošireni program koji obuhvata i imena svetske džez scene koji će nastupiti u Kulturnom centru Grad

Solar Jazz Festival biće održan od 30. avgusta do 1. septembra u KC Grad-u pod otvorenim nebom, saopštili su organizatori.

U odnosu na prošlu godinu, Solar Jazz Festival donosi prošireni program koji obuhvata i imena svetske džez scene koji će nastupiti u Kulturnom centru Grad.

"Iza nas je sjajna godina i veoma uspešna premijera festivala, što nam je dalo vetar u leđa da ove godine ponovo podržimo lokalne umetnike, ali i proširimo granice festivala, pa sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je naš festival sada postao platforma za vrhunske muzičare evropske i svetske džez scene" izjavila je umetnička direktorka festivala Milica Božović.

U petak, 30. avgusta od 20 časova, nastupa novosadski bend Soul Kitchen, čije su autorske kompozicije utemeljene u post-bap zvuku.

Od 21.30 nastupiće Jure Pukl Organic Trio, sastav koji predvodi jedan od trenutno najistaknutijih saksofonista svetske džez scene, Jure Pukl.

Kritički priznat širom sveta, njegov rad je dobio pohvale uticajnih publikacija poput Downbeat, The New York Times, Jazzwise, Jazz Podium i All About Jazz.

Subota, 31. avgust, biće posvećen fjužn sastavima, pa će nastupiti izvanredan sastav predvođen mladom kompozitorkom i kantautorkom Goricom Šutić od 20 časova.

Gorica & The Grooveheadz objavili su za Glitch Records svoj prvi album "Nigde drugo" sa čak 11 pesama, koje izmiču žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula, gruva i elektronike.

Od 21:30 nastupiće bend Astral Avatars, eklektični trio koji donosi neponovljivo auditivno iskustvo bazirano na improvizaciji i kombinovanju naizgled nespojivih muzičkih žanrova sa džezom.

Treći dan festivala otvoriće Veljko Vujčić trio, bend čije je postojanje od preko deset godina nedavno krunisano jednim, a nedugo zatim i drugim albumom.

Publici će se predstaviti autorskim numerama sa albuma pod nazivima "I" i "II" od kojih neke imaju korene u samim počecima džeza, a neke istražuju žanrovske granice džeza.

Drugi nastup te večeri biće sastav koji predvodi brazilski kantautor i kompozitor Adriano Trindade.

Njegov kvintet će predstaviti autorsku muziku Trindadea za kog se često govori da je predstavnik brazilskog džeza u svetu.

Njegova obimna karijera obuhvata nastupe u preko pedeset zemalja sveta, a 1. septembra u Beograd donosi zvuke Brazila i magiju autentične latin i samba muzike.

Jedna od novina ovog izdanja festivala jesu DJ setovi koji će biti nakon glavnog programa i to uz afro, fjužn i fank zvuke. U petak će od 23h nastupiti Dejan Šobot, poznatiji kao DJ Loptica.

Subotnje veče će biti muzička avantura kroz koju će slušaoce sprovesti DJ-evi Nikola Todić i Ivan Klačar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov nastupili u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA