Prins posthumno dobio nagradu koju je oduvek želeo

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nagradu je primila njegova sestra Šeron Nelson u Target centru u Mineapolisu.

Prins je posthumno uvršten u Kuću slavnih tekstopisca, nagradu koju je oduvek želeo. Nagradu je primila njegova sestra Šeron Nelson u Target centru u Mineapolisu. Ceremonija se takođe poklopila sa projekcijom njegovog filma "Purpurna kiša" (1984) povodom 40. godišnjice.

"Uvek ćete pamtiti njegove pesme. Ovo je nagrada koju je želeo više od bilo koje druge u životu — da bude poznat kao veliki tekstopisac", rekla je Šeron Nelson, prenosi NME.

Prins je drugi umetnik koji je posthumno uvršten u Kuću slavnih tekstopisaca, nakon što je pokojna Sindi Voker primljena u aprilu.

Prins je prvobitno trebalo da bude uvršten u Kuću slavnih 2016. Politika organizacije navodi da umetnik treba da prisustvuje i godišnjem uvodnom uvrštavanju i svečanosti dodele nagrada smatra se zvanično uvedenim.

Iako je Prinsu bilo teško da prisustvuje oba događaja, konačno je uspeo da se pojavi na godišnjoj indukciji i svečanosti 2016. godine, sve do svoje smrti u aprilu te godine.

(Telegraf.rs)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA