Wenom Kru predstavlja debi album na Zidiću Domu omladine Beograda

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tokom godina, izgradili su autentičan, apstraktan, humoristički stil pod uticajem njujojške škole hip-hopa – Wu-Tang Clan-a i Onyx-a.

Petak, 2. avgust 2024. u 20:00 // Dom omladine Beograda, Plato Milana Mladenovića

Wenom Kru je nastao 2005. godine kao projekat metal muzičara Luke Matkovića Citadele (Quasarborn, ex-Space Eater, Bombarder, Citadela Sound Production). Tokom godina, izgradili su autentičan, apstraktan, humoristički stil pod uticajem njujojške škole hip-hopa – Wu-Tang Clan-a i Onyx-a. U ranoj fazi, razni reperi su prošli kroz ovaj sastav, a danas je pored Citadele ostao samo Bo Medoj, koji se grupi pridružio još 2006. godine.

Od 2023. godine, ovaj duo odlučuje da se ozbiljnije posveti hip-hopu, te se baca na snimanje albuma, koji je posle nekoliko uspešnih singlova („Prljav“, „Marija“), objavljen 29. jula. Uživo nastupaju uz živ bubanj i bas gitaru za koje su zaduženi Nemzi i Maš. Inž. Paja Kocka. U ovoj postavi su imali prilike da se prvi put predstave publici kao predgrupa bendu Sunshine 14. februara ove godine, uz izuzetnu reakciju publike.

Nastup na Zidiću Doma omladine biće premijerno izvođenje Wenom Kru debi izdanja.

(Telegraf.rs)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA